Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

EXTERNE: VIDEO. LIVE. Cutremure în Turcia şi Siria: Sute de morţi şi răniţi / POLITICĂ: Moțiunea simplă împotriva ministrului Bode, citită în penul Camerei Deputaților / Va fi votată miercuri / ANM: Vremea se încălzește, dar nopțile rămân geoase /

Breaking News:

Tragedie la CE Oltenia: 3 mineri morți și 10 grav răniți, într-o tanchetă răsturnată; reacția lui Ciucă

Trei mineri (un conducător formație de lucru, un electrician și un lăcătuș) au murit și 10 sunt grav răniți, după ce tancheta care îi transporta s-a răsturnat în cariera Jilț Sud din Mătăsari, din cadrul Complexul Energetic Oltenia, situată pe raza localităţii Mătăsari. 

sursă foto: Orsova24.ro

Muncitorii, 25 în total, erau înghesuiți în tanchetă – singurul vehicul care se putea deplasa în porțiunea cu noroi de 60 de cm înălțime. Mașina ar fi derapat și a căzut frontal de pe pod, când minerii se intorceau de la o reparatie de la atelierul mecanic.

„Zona fiind neaccesibilă cu autospecialele de intervenție, victimele vor fi transportate cu mijloace din dotarea carierei Jilț Sud, pe o platformă betonată, unde se află echipajele de intervenție”, a transmis ISU Gorj.
 
sursă foto: Orsova24.ro
 
A fost activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Gorj.

Purtătorul de cuvânt al ISU Gorj, Florin Chisim, a declarat în direct la TVR INFO că au fost evaluate medical, la fața locului, 14 persoane, iar la sosirea echipajelor de intervenție, trei persoane nu erau conștiente și, în ciuda tuturor eforturilor depuse de medici, nu au mai putut fi salvate. Cinci victime sunt în drum către unitățile spitalicești din Motru și Târgu Jiu. Două persoane au fost preluate de elicopterele SMURD. Una dintre ele a fost transportată deja la Spitalul de Urgență din Craiova.

Premierul Nicolae Ciucă transmite întreaga compasiune familiilor muncitorilor care si au pierdut viața în accidentul de la Complexul Energetic Oltenia și le este alături în aceste momente dureroase, a transmis purtătorul de cuvânt al guvernului, pentru TVR.

Anchetă a ITM Gorj

La fața locul accidentului s-au deplasat doi inspectori de muncă SSM din cadrul ITM Gorj. Din primele raportări, după finalizarea intervenției mecanice la Exc 1400 05, personalul formației de intervenție mecanică de zi a urcat într-un Auto GJ 38 SCS al Uzinei Rominex (transportatorul) si au plecat spre sediu. După ce a coborât o panta, înainte de podul de traversare a T 204 bis, probabil că șoferul nu a adaptat viteza, mașina a derapat pe pod și a căzut peste bandă.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv