Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a dispus joi controale la penitenciarele Jilava, Rahova şi Giurgiu, după moartea fostului judecător Stan Mustață, condamant la 8 ani și 6 luni pentru infracțiuni de corupție. 

sursă foto Știrile ProTV

Stan a făcut infarct la două ore după ce a făcut o dializă la Spitalul de Nefrologie “Carol Davila” din București, în urma unui blocaj renal.

“În data de 8 august 2018, în jurul orei 22,00, s-a înregistrat decesul unei persoane custodiate de Penitenciarul Bucureşti – Jilava care se afla internată într-o reţea sanitară publică. Conform procedurilor legale, au fost dispuse următoarele măsuri anunţarea familiei persoanei decedate, informarea judecătorului de supraveghere a privării de libertate şi urmează a fi sesizate organele competente pentru cercetarea cauzelor şi împrejurărilor care au condus la producerea evenimentului. Precizăm că persoana custodiată era înregistrată în evidenţa unităţii penitenciare cu afecţiuni medicale cronice. De asemenea, la nivelul administraţiei locului de deţinere a fost demarată o anchetă internă”, se arată într-un comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor.

În urma unei sesizări primite de la Spitalul Militar “Carol Davila”, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal de moarte suspectă.

 

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version