Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a recunoscut mați, la ședința Secției de procurori a CSM, unde se va confrunta cu procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, că ne-a fentat săptămâna trecută, când a prezentat public raportul în urma căruia a declanșat procedurile de revocare din funcție a acesteia. 
 
 
“Am prezentat public doar raportul privind activitatea managerială la DNA, nu Raportul pe care urmează să-l prezint în plenul reunit al Parlamentului. Dar până la final de februarie mai este și ziua de azi și ziua de mâine, așa că îl voi prezenta, cum prevede legea”, a precizat ministrul.
 
Tudorel Toader a justificat, neconvingător, de ce s-a blocat site-ul Ministerului Justiției mai mult de 14 ore:
 
“Până în prezent au fost ceva mai mult de 42.000 de descărcări, un număr foarte mare, ce a dus la blocarea site-ului ministerului”.
 
Ministrul Justiției a mai spus că îşi doreşte ca şedinţa în care se discută propunerea de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA “să fie un moment al adevărului”.

“În raport de cele 20 de puncte pe care le-am prezentat (…), dezbaterea de azi sper eu să constituie un moment al adevărului, în care să prezentăm lucrurile aşa cum sunt, cu bune şi cu rele”, a spus Tudorel Toader.

El a adăugat că nu îşi doreşte ca şedinţa să se transforme într-o prezentare festivă a activităţii DNA.

Deși a anunțat că va parcurge “pe diagonală” raportul, Tudorel Toader a reluat, punct cu punct, acuzațiile de joia trecută. 

Secţia pentru procurori a CSM, prezidată de vicepreședintele Consiliului, Codruț olaru, discută marţi solicitarea ministrului Justiţiei privind revocarea din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi.

 
La ședință este prezent și procurorul general al României, Augustin Lazăr.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version