Tudorel Toader face un pas înapoi în cazul Dosarului Belina, el afirmând marți că nu va sesiza Curtea Constituțională a României (CCR), după ce anunțase, săptămâna trecută, că la ministerul pe care îl conduce a început formularea cererii.

“În Guvern a fost pusă în discuție posibilitatea sesizării CCR. Prim-ministrul este subiect de sesizare a CCR, la fel ca președintele Camerei Deputaților și cel al Senatului. În niciun caz ministrul Justiției nu este abilitat să sesizeze CCR”, a precizat Toader, după audierea la comisiile de specialitate ale Parlamentului în problema stadiului legilor Justiției.

Tudorel Toader a refuzat să comenteze tensiunilor din PSD, cu argumentul: “Rămân un ministru independent”.

Luni, la câteva ore după ce Liviu Dragnea a anunțat că președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va sesiza Curtea Constituțională pe Dosarul Belina, acesta din urmă a declarat nedumerit că nu a luat o hotărâre în acest sens. 

„Nu am luat o astfel de hotărâre. Dar pot să vă spun că am cerut serviciilor din cadrul Senatului, celor care sunt specialişti în drept constituţional, să facă o analiză, ceea ce ştiu că s-a făcut şi la nivelul Guvernului, pentru a constata dacă există o bază solidă pentru sesizarea CCR în privinţa unui potenţial conflict între Guvern şi DNA”, a spus Tăriceanu, luni, după întâlnirea în biroul său cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

El a adăugat că, după ce va primi concluziile acestei analize, va discuta cu colegii din coaliţie şi atunci, probabil, va fi luată o decizie.

Întrebat dacă există varianta ca şi Guvernul şi Senatul să facă sesizări în paralel pe această temă, Tăriceanu a răspuns: „Nu ştiu dacă până în prezent a existat o practică de acest gen. Sigur că o să putem să discutăm să ne sfătuim care este calea cea mai bună de urmat”.

Liderul ALDE le-a dat cu flit jurnaliștilor insistenți: “Altă întrebare, dacă aveți!”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version