Un nou val de caniculă a cuprins România începând de duminică, 21 iuie, când temperaturile maxime au urcat până la 35 de grade Celsius, urmând ca luni să ajungă la 36 de grade, la umbră, însă începând de după amiaza va intra un front atmosferic rece, prin nordul țării, aducând ploi și temperaturi mai scăzute cu până la 6 grade.

Vremea se menţine şi luni foarte caldă, caniculară în Câmpia Română şi Dobrogea, unde şi disconfortul termic va fi accentuat.

În a doua parte a zilei, mai întâi în nord , centru şi la munte se vor înregistra furtuni puternice. Va cădea şi grindină iar cantităţile de apă vor fi însemnate.

Maximele se vor încadra între 28 şi 35 de grade Celsius, la umbră.

Valorile termice vor scădea, marți și miercuri, până la 22… 23 de grade la amiază, sub valorile perioadei, în majoritatea regiunilor, cu excepția sudului țării.

În sudul Olteniei vor mai fi, marți, 33 de grade, după care temperaturile vor scădea și aici până la 27… 28 de grade.

Zonele de deal și de munte, centrul, estul și vestul țării vor fi cuprinse de ploi torențiale.

De joi însă, după două zile de vreme răcoroasă, se va încălzi, iar ploile vor dispărea, treptat.

În București, luni după-amiază vor fi 35 de grade Celsius, iar în noaptea spre marți, 19 grade, dar se vor înregistra și averse torenţiale, descărcări electrice şi vânt cu intensificări.

În următoarele zile, temperaturile mai scad până la 30 de grade, dar apar şi aversele torenţiale, mai ales după-amiaza şi seara.

Pe litoral, temperaturile se vor menţin ridicate şi luni, cu maxime de până la 32 de grade Celsius. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab şi moderat.

În noaptea de luni spre marți, cerul va deveni noros şi sunt posibile ploi în averse. Minima va fi de 20 de grade.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version