Un urs a omorât un tânăr de 26 de ani și a rănit grav un altul, la o stână din apropierea satului Drăgoiasa, comuna Panaci, județul Harghita. Un al treilea a reușit să sune la 112.

Tragicul evenimet a avut loc la doar 3 zile de la adoptarea, de către Guvernul Cîțu, a ordonanţei de urgenţă (OUG) prin care urșii care devin agresivi cu oamenii vor fi capturați sau împușcați. 

Guvernul Cîțu a adoptat OUG de împușcare a urșiilor agresivi. PSD vrea sesizarea CCR

Toţi cei trei bărbaţi sunt din judeţul Mureş și au încercat să alunge un urs care a atacat stâna la care lucrau.

Apelul a fost dat vineri seara, iar bărbatul de 26 de ani a fost găsit mort de jandarmii montani în pădure, sâmbătă dimineață.


Precizările Jandarmeriei Suceava:

„Echipaje de jandarmi, salvamontiști, vânători și voluntari au reluat în această dimineață căutările în cazul tânărului de 26 de ani care a fost dat dispărut ieri seară, în apropiere de satul Drăgoiasa, comuna Panaci.

În jurul orei 07:40, jandarmii dorneni au găsit trupul tânărului la o distanță de aproximativ 300 de metri, față de locul unde a fost observat ultima oară. Din nefericire, leziunile sale erau incompatibile cu viața.
 
Misiunea s-a încheiat. Ne exprimăm regretul față de pierderea vieții tânărului!
 
Vă reamintim că aseară, în jurul orei 20:30, la granița dintre județele Suceava și Harghita, trei ciobani au fost atacați de către urs, în încercarea lor de a salva o bovină din ghearele animalului.
 
Unul dintre bărbați, un cioban în vârstă de 45 de ani, a fost rănit la față, membre și torace, iar tânărul de 26 de ani, a fugit în pădure”.
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version