UPDATE, ora 2:48. INFP a revizuit magnitudinea cutremurului la 5,4. Dacă datele vor rămâne definitive, înseamnă că acesta a fost cel mai puternic seism care s-a produs în România în 2016.

Ora 1:43. La ora 01:20:55 a avut loc în România, la Nereju, un cutremur cu magnitudinea de 5,4 – 5,6 grade pe scara Richter. Inițial, cutremurul a fost catalogat ca fiind de 5,6, ulterior fiind definit de INFP ca având magnitudinea de 5,2 grade Richter. Conform Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP), cutremurul s-a produs în zona seismică Vrancea. NU s-au semnalat victime. 

cutremur romania 28 dec 2016
Click pe fotografie pentru a vizualiza informațiile

UPDATE, ora 2:20. Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISU București, a declarat la Digi24 TV că în zona centrului istoric un echipaj face verificări, dar deocamdată nu s-au primit informații despre situații de urgență și nu sunt probleme nici cu infrastructura.

UPDATE, ora 2:10Site-ul INFP s-a blocat imediat după producerea cutremurului, fiind disponibile doar datele legate de intensitate și adâncimea la care s-a produs seismul.

1c cutremur romania 28 dec 2016
Click pe fotografie pentru a vizualiza informațiile

UPDATE, ora 1:59. Așa după cum rezultă și din imaginea prezentată de noi mai sus, cu 42 de minute înainte de producerea cutremurului în România, în Insulele Solomon a avut loc un seism cu magnitudinea de 5,2 pe scara Richter.

UPDATE, ora 1:56. Un cutremur cu magnitudinea estimată inițial 5,6 s-a produs miercuri dimineață la orele 01.20 în România, în zona Nereju, județul Vrancea, anunță pe site-ul său Institutul american de geodezie (USGS).

UPDATE, ora 1:54. Epicentrul a fost localizat la 6 kilometri vest de Nereju și la o adâncime de 81 de kilometri.

Cutremurul a fost resimțit puternic în București și Republica Moldova, transmite AGERPRES.

1 cutremur romania 28 dec 2016
Click pe fotografie pentru a vizualiza informațiile

UPDATE, ora 1:51. După cum rezultă și din imaginea prezentată de noi, Institutul american de geofizică USGS a estimat la 5,6 magnitudinea de moment a seismului din România. USGS localizează epicentrul la 8 kilometri vest de Nereju, Vrancea, și la o adâncime de 81 de km.

Pe scara magnitudinii de moment folosită de USGS, un cutremur cu magnitudinea peste 5 este considerat puternic.

Cutremurul s-a simțit puternic în zonele de Est și Sud-Est ale României. București, Brașov și Iași sunt orașele unde cutremurul s-a simțit destul de puternic.

1a cutremur romania 28 dec 2016
Click pe fotografie pentru a vizualiza informațiile

UPDATE, ora 1:48. Conform Centrului Seismologic Euro-Mediteranean (CSEM), cutremurul s-a produs la o distanță de 137 km nord de București, 54 km vest de Focșani și 18 km nord de Lopătari (județul Buzău).

author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version