Meteorologii au emis, miercuri, două alerte Cod Portocaliu și Cod Galben de ploi și vijelii puternice, pentru aproape toată țara, de la ora 10.00 până joi la 2.00, când vremea se va răci semnificativ, însă doar pentru o zi.

Astfel, potrivit avertizării Cod Galben, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 55…70 km/h și izolat peste 80 km/h), vijelii, frecvente descărcări electrice, grindină și averse torențiale.

Îîn intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30…40 l/mp.

Cod Portocaliu: în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei și în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Moldovei vor fi perioade cu intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină.

În intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp, îndeosebi în Transilvania și Moldova.

Un alt Cod Galben va fi valabil joi, de la ora 2.00 până la 10.00. În sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări cu rafale de 55…65 km/h, iar în jumătatea de est a Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea vor continua aversele torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de 50…60 km/h), vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp.

Joi, temperaturile vor scădea masiv în toată țara, de la peste 42 de grade până la maxim 27 de grade Celsius.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version