Gelu Diaconu, fostul șef al ANAF în Guvernul Ponta, este audiat luni dimineață la DNA în dosarul Tel Drum, în care Liviu Dragnea este acuzat de mai multe infracțiuni de corupție, printre care fraudarea fondurilor europene (20 milioane euro) și a bugetului de stat (30 milioane lei) și contituirea unui grup infracțional organizat.

UPDATE: Diaconu a refuzat să dea vreo declarație la ieșirea din sediul DNA, unde a stat circa o oră și jumătate. El nu a vrut să spună nici că a fost audiat în dosarul Tel Drum:

“Cine v-a spus asta? Verificați-vă sursele, eu nu știu nimic”.

Întrebat despre declarațiile pe care le-a făcut la tv în acest caz, Diaconu a replicat: “Știu exact ceea ce știți dvs. Sunt informații publice, nimic special”.

Avocata sa Flavia Teodosiu, a dat următoarea declarație: “A fost întrebat anumite aspecte pe care nu pot să vi se relatez, care nu au cum să afecteze…”.

Gelu Diconu a venit încotoșmănat, cu o șapcă în cap, la ora 9.00, la sediul central al Direcției Naționale Anticorupție.

El a fost citat în calitate de martor în dosarul Tel Drum.

În diverse emisiuni tv, dar și pe rețelele de socializare, fostul șef al ANAF a spus că a avut foarte multe discuții cu Victor Ponta despre acest dosar. Totodată, Diaconu l-a acuzat pe Dragnea că minte, după ce acesta a susţinut că nu are nicio legătură cu firma Tel Drum..

Amintim că un prim dosar Tel Drum – fără Dragnea – a fost trimis deja în judecată de preocurii DNA, anul trecut.

În acest al doilea dosar „Tel Drum”, deschis în 13 noiembrie 2017, procurorii DNA au anunţat că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracţional, abuz în serviciu şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privinţa acordării de contracte.

Infracțiunile au fost comise în perioada în care Dragnea era preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman.

Ulterior, anchetatorii au pus sechestru de peste 127 milioane lei (peste 27 de milioane euro) asupra bunurilor lui Liviu Dragnea în dosarul Tel Drum.

Este vorba despre un teren de aproape 3.000 mp, un apartament de 80 mp, două maşini şi mai multe sume de bani aflate în conturile lui Liviu Dragnea sunt printre bunurile sechestrate, anchetatorii căutând şi altele care i-ar aparţine liderului PSD.

În data de 17 ianuarie, DNA a extins cercetările în dosarul Tel Drum, societatea fiind pusă sub învinuire pentru constituire de grup infracţional, evaziune fiscală şi complicitate la abuz în serviciu. Procurorii au pus sechestru pe toate bunurile mobile şi imobile ale firmei. DNA a pus sechestru pe toate bunurile mobile şi imobile ale firmei, până la concurenţa sumei de 32.118.589,51 lei.  

În ceea ce priveşte infracţiunea de constituire a unui grup infracţional organizat, procurorii spun că Tel Drum “a fost implicată în mod direct în activitatea grupului iniţiat în cursul anului 2001 de suspectul Liviu Nicolae Dragnea (la acea vreme preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman), în sensul în care, în jurul societăţii Tel Drum SA au fost construite schemele frauduloase de obţinere a fondurilor publice”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version