Guvernul Dăncilă a fost învestit de plenul Parlamentului, cu 282 de voturi “pentru”, 136 de voturi împotrivă și o abținere, luni după-amiază, la zece zile după desemnarea de către președintele Klaus Iohannis a premierului Viorica Dăncilă, propusă de alianța PSD-ALDE, aflată la putere.

Din totalul 464 de parlamentari au fost prezenți 429 de deputați și senatori, însă numărul voturilor valabil exprimate a fost de 419.

Cabinetul Vioricăi Vasilica Dăncilă a primit mai multe voturi de încredere decât cel al lui Mihai Tudose, care a obținut 275 de voturi.  

UPDATE 2: Miniștrii au depus jurământul la Palatul Cotroceni. Au fost prezenți inclusiv Liviu Dragnea – deși s-a jurat că nu mai calcă acolo până în 2019 – când a sugerat că ar câștiga alegerile prezidențiale – Călin Popescu Tăriceanu și președintele Curții Constituționale, Valer Dorneanu.

UPDATE: Liviu Dragnea a declarat că “este o majoritate de peste 60% care dă stabilitate Guvernului”. “Va avea sprijinul Parlamentului” și va asigura colaborarea inclusiv cu opoziția. “Sper că acest guvern va sta până la sfârșitul mandatului, în 2020”, a adăugat Dragnea.

După aflarea rezultatului votului, Călin Popescu Tăriceanu a precizat de la tribună că “Parlamentul a acordat votul său de încredere pentru Programul de guvernare și lista miniștrilor”, listă care “va fi înaintată președintelui României, pentru a proceda la numirea Guvernului”.

Astfel, miniștrii Cabinetului Dăncilă se vor prezenta la ora 19.30 la Palatul Cotroceni, pentru a depune jurământul de învestitură în fața președintelui României, Klaus Iohannis.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version