Procuroorii DNA efectuează, marți dimineață, 5 percheziții în Iași, București, Cluj-Napoca și Timișoara, din care 4 la instituții publice – Ministerul Educației și universitățile de Medicină și Farmacie. 

perchezitii

UPDATE: Procurorii au ridicat corespondența Ministerului Educație cu alte universități de medicină și farmacie din țară.

“Procurorii DNA au solicitat MENCȘ documente referitoare la admiterea studenților străini pentru anul universitar 2015 – 2016 la UMF Iași. De asemenea, procurorii DNA au solicitat și corespondența MENCȘ cu alte centre universitare de medicină și farmacie din țară — Timișoara, Cluj, Iași”, a precizat purtătorul de cuvânt al MENCȘ, Mirabela Amarandei.

Descinderile au loc într-un dosar de corupție privind înscrierea la facultate a unor studenți străini.

La jumătatea lunii octombrie 2015, mai mulți studenți străini, majoritatea din Maroc, au reclamat că nu s-au regăsit pe listele Universității de Medicină și Farmacie “Gr. T. Popa” din Iași, deși inițial au fost declarați admiși.

În urma acestui demers, conducerea UMF Iași a sesizat DNA și, totodată, a recurs la reevaluarea a peste 950 de dosare care au fost depuse de studenții străini pe locurile cu plata în valută și a publicat o nouă listă. În urma acestei revizuiri s-a constatat că în cazul a 94 de studenți, majoritatea lor fiind de origine arabă, notele au fost supraevaluate. Ca urmare a situației create, rectorul Dragoș Pieptu a demisionat din funcție.

”Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2015”, precizează DNA.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version