Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au luat cu asalt, luni dimineața, mai multe clădiri ale statului.

sursa foto bucurestifm.ro

Este vorba despre sediul Primăriei Capitalei, dar și sediul în care își desfășoară activitatea Poliția Locală București.

Oamenii legii fac verificări în legătură cu mai multe achiziții efectuate prin intermediul Poliției Locale București. Se verifică modul în care au fost achiziționate mai multe perechi de încălțăminte folosite de angajații Poliției Locale București, dar și un număr de 30 de autoturisme Dacia Duster.

În plus, există semne de întrebare în legătură cu modul în care a fost organizat, anul trecut, concursul de ocupare a funcției de director executiv la Direcția de Siguranță și Ordine Publică.

Informațiile au fost confirmate de Ciprian Ciucu, consilier din partea Partidului Național Liberal, care a publicat pe Facebook și adresa transmisă de DNA:

Ciucu a precizat că “DNA a ajuns la Primăria Capitalei. Cum Poliția Locală a Municipiului București este o direcție în cadrul PMB, da, putem spune că este la PMB. E vorba despre câteva achiziții și despre cum s-a desfășurat “examenul” pentru ocuparea funcției de director în cadrul Direcției de Siguranță și Ordine Publică din cadrul Poliției. Câteva informații extra:

– Poliția Locală a Mun. București este condusă de un om de casă al lui Florentin Pandele, Ștefan Vasâi, adus de la Poliția locală a Mun. Voluntari. A fost transferat în Primărie la Corpul de Control al Primarului după care la Poliție și a dat și el un “examen”. Bine, Vasâi nu ar trece un examen de limba română.

– În legătură cu examenul despre care se interesează DNA, e ca la proști. Proști rău! Unul dintre concurenți, Toma Nistor, apropiat de Văsâi, a scris corect subiectele din plicul celălalt, cel care nu a fost desfăcut! Cel care a pierdut a făcut contestație, examenul nu s-a mai concretizat, dar Nistor e în poliție, numit temporar.

– Despre cele 12 mașini de topit zăpada. La poliție e doar una, dar trebuie să înțelegem contextul general. Mașinile astea sunt luate de la același furnizor de către mai multe instituții din subordinea PMB. Li s-a cerut directorilor să le cumpere (și asta duce către vârful PMB) și, cu toate că au cam aceleași capacități, prețurile variază destul de mult, de ordinul zecilor de mii de euro. Aici au încălcat și Hotărârea CGMB care conține strategia pe salubritate în care se spune clar că obligativitatea achiziționării acestor utilaje este a operatorului de salubritate.

Astfel de examene s-au tot dat la PMB de când Gabriela Firea este Primar. Au fost aduși sute de oameni din Ilfov (unde Firea este președinte PSD) și Voluntari și a fost mărită și schema de personal ca să-i încapă pe toți. Pe banii noștri.

Dragi funcționari din primărie, știți unde mă găsiți, știți cum să-mi transmiteți informații, știți că eu fac opoziție pe bune, știți că vă protejez”.

Reacția Primăriei Capitalei

Primarul Gabriela Firea nu a comunicat public nicio informație despre descinderea anchetatorilor DNA, însă viceprimarul Aurelian Bădulescu a precizat că Primăria Capitalei va pune la dispoziţie toate documentele solicitate.

“Ne-au cerut nişte documente şi noi le vom pune la dispoziţie absolut tot ce vor. În Poliţia Locală există anumiţi băieţi care au o culoare politică şi vor să facă rău instituţiei. Probabil s-au apucat ei să facă plângeri. Acele achiziţii ( maşinile Duster -n.r.) s-au făcut cu respectarea tuturor procedurilor. Vom vedea ce va dispune DNA”, a declarat, pentru Mediafax, Aurelian Bădulescu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version