La nici două săptămâni de la tragedia de la Baza aeriană Borcea, un nou incident lovește forțele aeriene române.

sursa foto zdbc.ro

UPDATE, 17.00: Cei doi piloți implicați în accidentul din Bacău au fost identificați drept comandorul Breșug, de 41 de ani, și căpitan-comandorul Pena, de 40 de ani. Ambii piloți au suferit răni, dar au fost recuperați dintr-un lac, cu ajutorul unui elicopter, și urmează să fie transportați la Spitalul Militar din București. Una dintre victime va fi transportată cu un elicopter SMURD, iar cealaltă cu un avion tip Spartan. Ambii răniți sunt în stare stabilă.

UPDATE, 15.05: Ministerul Apărării a confirmat accidentul aviatic de la Bacău și a precizat că cei doi piloți s-au catapultat, dar unul dintre ei a suferit răni în momentul acțiunii respective și a fost transportat la spital.

“O aeronavă de tip IAR 99 Șoim cu dublă comandă din Baza 95 Aeriană ”Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu” de la Bacău s-a prăbușit astăzi, 16 iulie, în jurul orei 13.30, în zona localității Nicolae Bălcescu, județul Bacău.

Cei doi piloți au reușit să se catapulteze, echipele de salvare sunt în legătură cu ei și au început deja operațiunile de recuperare.

Conducerea Bazei 95 Aeriană a pus în aplicare de urgență planul de intervenție în astfel de situații.

Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, împreună cu șeful Statului Major al Apărării, generalul Nicolae Ciucă, sunt deja în drum spre locul producerii incidentului.

De asemenea, conform procedurilor, o comisie numită la nivelul Statului Major al Forțelor Aeriene va investiga cauzele producerii evenimentului.

Vom reveni cu informații despre starea piloților de îndată ce acestea vor fi disponibile”, se arată într-un comunicat MApN.

 

De această dată, luni în jurul prânzului, un avion militar IAR Șoim s-a prăbușit în apropiere de municipiul Bacău.

Din primele informații se pare că avionul s-a prăbușit la capătul pistei de la baza aeriană Nicolae Bălcescu.

Incidentul a fost anunțat de un martor care a sunat la numărul unic de urgență 112. Există informații conform cărora cei doi piloți aflați în avion au reușit să se catapulteze.

Deocamdată nici reprezentanții ISU Bacău nu au putut oferi detalii suplimentare, aceștia aflându-se încă pe traseu spre zona indicată unde s-ar fi produs accidentul, între localitățile Gălbeni și Nicolae Bălcescu.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version