Un teribil incendiu s-a produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în clubul de noapte Bamboo (3.000 mp) din Bucureşti, iar repetarea tragediei din Colectiv a putut fi evitată datorită faptului că au existat mai multe ieşiri de siguranţă.

sursa foto europafm.ro
sursa foto europafm.ro

UPDATE 10.40: Ministrul de Interne, Carmen Dan, exonerează de orice vină ISU și dă vina pe patron: “Răspunderea pentru funcționarea Bamboo aparține exclusiv beneficiarului”.

UPDATE ora 10.30: Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București, a declarat că clubul Bamboo  a fost amendat în repetate rânduri începând din anul 2015 însă nu i-a fost sispendată activitatea deoarece “deficiențele pe care le-am constatat nu s-au încadrat în temei pentru a închide clubul”.

Martorii spun însă că în club se fuma și se foloseau artificii.

UPDATE ora 9.10: “Clubul nu avea autorizație de funcționare pentru desfășurarea activității de alimentație publică, pentru că documentația depusă este incompletă”, a declarat primarul sectorului 2, Mihai Toader.

Edilul a precizat că patronii Bamboo fuseseră amendați în luna decembrie însă aveau un aviz de la ISU și obținuseră în instanță extinderea termenului de depunere a documentelor pentru autorizație până în iunie 2017.

UPDATE ora 10.00: Raed Arafat, șeful DSU, a declarat că până când incendiul nu va fi lichidat nu se va putea spune că nu mai există nicio persoană în clădire.

UPDATE ora 9.30: Parchetul de pe lângă tribunalul București a preluat ancheta și au deschis un dosar pentru distrugere.

UPDATE ora 9.00: Inițial au fost duși la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) 41 de răniți, din care 9 au fost internați la Spitalul Floreasca și unul la Pantelimon – a sărit de la înălțime și are fracturi.

Ceilalți sunt intoxicați cu fum și au suferit atacuri de panică, iar cazul cel mai grav este cel al unei paciente de 22 de ani, intubată pentru câteva ore.

Dintre ceilalți răniți internați la Floreasca 3 sunt la ortopedie – un cetățean israelian cu o fractură lombară, o femeie de cetățenie bulgară, cu fractură de glenză, și o altă persoană de gen feminin, cu suspiciune de fractură lombară.

UPDATE, ora 07.52: Bilanţul răniţilor a fost revizuit la 38.

Reprezentanţii clubului susţin că nu s-au efectuat lucrări recente şi că dotările privind evacuarea au fost funcţionale. Autorităţile spun că s-a evitat o tragedie gen Colectiv tocmai pentru că au existat mai multe ieşiri de siguranţă.

UPDATE, ora 07.36: Reprezentanţii clubului anunţă că au toată documentaţia necesară în regulă şi consideră că incendiul a pornit ori de la un scurt-circuit, ori de la un accident nefericit. Pe de altă parte, procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis dosar penal in rem pentru distrugere.

UPDATE, ora 07.15: Autorităţile anunţă că persoanele care s-au aruncat în lacul Tei au fost recuperate. Însă numărul răniţilor a crescut la 31, iar Raed Arafat a anunţat că o persoană a fost internată în stare gravă, fiind intubată.

Incidentul a amintit de teribila tragedie produsă în Club Colectiv. Şi de această dată incendiul a fost extrem de violent şi s-a produs într-un moment în care locaţia era supraaglomerată.

Din fericire, Club Bamboo a avut mai multe ieşiri de urgenţă funcţionabile astfel că autorităţile vorbesc, deocamdată, de 27 de răniţi, dintre care doar nouă au rămas internaţi în spitalele la care au ajuns.

Forţele de ordine au intervenit cu absolut tot ce au avut la dispoziţie. Suprafaţa afectată de incendiu este de circa 3.000 de metri pătraţi.

Cei mai mulţi dintre răniţi s-au intoxicat cu fum sau au suferit atacuri de panică. Reprezentanţii ISU anunţă însă că mai multe persoane sunt date dispărute. Pe de o parte nu este exclusă posibilitatea de a fi rămas persoane sub dărâmături. Pe de altă parte există informaţii conform cărora mai multe persoane s-ar fi aruncat de panică în lacul Tei.

Deocamdată nu se ştie motivul de la care a luat foc localul. Unii martori susţin că se simţea miros de cabluri arse şi că de câteva minute aparatele de aer condiţionat nu mai funcţionau.

Alţi martori vorbesc despre faptul că toată noaptea s-a fumat în club şi că au fost foarte mulţi clienţi care fumau “palmat”, deşi chelnerii i-ar fi atenţionat de mai multe ori să renunţe la aceste gesturi.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version