Fiul Vioricăi Dăncilă, Victor, a fost angajat consilier la Curtea de Conturi exact în ziua când mama sa a devenit prim-ministru.
 
Premierul Viorica Dăncilă și-a adoptat fiul în anul 1990, relatează Libertatea, care precizează că pașii legali pe care i-a aceasta urmat sunt neclari. 
 
 
Astfel, în ianuarie 1990, profesoara de tehnologie de 26 de ani din Videle, Viorica Dăncilă, a înfiat pe Victor, cel de-al optulea copil al Floarei Trocan și al lui Tudor Malancu, scrie Libertatea.
 
Informațiile obținute de Libertatea susțin că înfierea lui Victor s-a făcut fără bani sau recompense, numai că pașii legali sunt neclari.
 
Floarea Trocan, mama care l-a născut pe Victor și care recunoaște că Viorica Dăncilă i-a schimbat enorm în bine viața băiatului, își amintește că „primul certificat de naștere a fost făcut direct pe numele Dăncilă”, ceea ce poate fi o problemă legală.
 
Contactată, Viorica Dăncilă a refuzat să comenteze aspectele concrete ale adopției.
 
Victor Dăncilă împreună cu soția în spatele mamei sale în loja oficială de la Ateneu la ceremonia de preluare de către România a Președinției Consiliului UE
Fără nicio calitate în afară de cea de fiu, Victor cu soția în loja oficială
Fără nicio calitate, Victor Dăncilă a fost plasat împreună cu soția sa în spatele mamei în loja oficială de la Ateneu, la ceremonia de preluare de către România a Președinției Consiliului UE. În spatele lui Victor se află fostul europarlamentar PSD Adrian Severin, recent eliberat condiționat pentru fapte de corupție comise în această funcție.

Fiului Vioricăi Dăncilă a fost numit consilier la Curtea de Conturi exact în ziua în care mama sa a devenit prim-ministru: 29 ianuarie 2018.

El are contract la Curtea de Conturi a României până în octombrie 2020, la Autoritatea de Audit, care este condusă, din 12 octombrie 2017, de avocatul Dan Lucian Vlădescu.

Victor Dăncilă a lucrat anterior la OMV Petrom, alaturi de tatăl său, care este manager regional. Și mama sa, viorica Dăncilă, a fost angajată la această companie până în anul 2007.

Victor Dăncilă este absolvent al Universităţii Ecologice din București. Este căsătorit, iar soția sa, Elena, lucrează tot la stat. Este consilier juridic în cadrul Primăriei Sectorului 5. Potrivit declarației sale de avere, în ianuarie 2017, avea, impreună cu soțul ei, un apartament. O lună mai târziu a adăugat în declarație un alt apartament, plus 100.000 lei și 5.000 de euro în conturi bancare, iar din luna mai – și un Volkswagen Passat.

 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version