Relaţia apropiată dintre fostul premier Victor Ponta şi deputatul Sebastian Ghiţă s-ar putea să-l coste scump pe primul.

ponta2

UPDATE, 13.32: La ieşirea de la DNA, Victor Ponta nu a dorit să ofere prea multe detalii. A precizat doar că “am fost citat în calitate de martor. Tot ce am ştiut despre dosar le-am spus procurorilor”.

 

Dacă Ghiţă a scăpat de reţinere şi arestare, dar trebuie să achite o cauţiune de 13 milioane de euro în dosarul în care este dare de mită, şantaj, cumpărare de influenţă, etc. Victor Ponta s-ar putea să nu scape chiar atât de uşor.

Asta deşi, cel puţin pentru moment, fostul premier a fost chemat la DNA Ploieşti pentru a fi audiat ca martor în dosarul lui Ghiţă.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie bănuiesc că cei doi au mers mână în mână în materie de comitere de infracţiuni, dar până în acest moment nu au adunat suficiente dovezi pentru a-l pune pe Ponta sub urmărire penală şi în acest dosar.

În schimb, au căzut deja în plasa procurorilor DNA Aurelian Mihăilă, fost procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, plasat sub control judiciar, dar şi Viorel Dosaru, fost subsecretar de stat în MAI, Liviu Tudose, fost procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, şi Constantin Ispas, fost şef al DGA Prahova, toţi trei plasaţi în arest preventiv.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version