Meteorologii anunță că vremea se strică începând de luni, când își vor face apariția ploile în cea mai mare parte a țării, dar va fi în continuare mult mai cald decât ar fi normal la această dată, cu până la 10 grade.

foto Jean Mihai Pâlșu

Astfel, temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 9 si 19 grade, cu cele mai ridicate valori in sudul extrem, iar cele minime vor fi cuprinse intre 4 si 9 grade, mai scăzute in depresiuni, spre 1…2 grade.

Innorările vor fi temporar accentuate si va ploua, ziua mai ales in jumătatea de vest a tării, iar spre seară si noaptea in toate regiunile.

Vor fi mai ales averse, insotite pe arii restranse si de descărcări electrice, iar local, cu precădere in sud-vest, se vor depăsi 15 l/mp si izolat 20…30 l/mp.

Precipitatii mixte vor mai fi doar in zona montană inaltă, la peste 1900 m altitudine. Vantul va avea intensificări locale, indeosebi in cursul zilei, mai ales in vest, est si la munte. La inceputul intervalului vor fi conditii de ceată in sud si sud-est. 

La București, vremea va fi in continuare deosebit de caldă, dar va deveni instabilă. Temperatura maximă va fi de 17…18 grade, iar cea minimă de 7…8 grade. Cerul va avea innorări temporare, mai accentuate spre seară si noaptea, cand vor fi ploi de scurtă durată si, posibil, descărcări electrice. Vantul va sufla slab si moderat.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version