Membrii coaliției de guvernare PSD-ALDE vor să ciopârțească atât Codul Penal, cât și Codul de Procedură Penală.

Se impun numeroase modificări care ar urma să favorizeze infractorii și în special pe cei acuzați de fapte de corupție sau care încasează pedepse de până la 10 ani de închisoare.

Printre principalii beneficiari ar urma să fie Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu, evident șefii celor două formațiuni politice amintite.

Însă Florin Iordache, artizanul acestei lovituri dure, continuă să vândă gogoși și dă asigurări că “aceste modificări nu se fac cu dedicație. Noi vrem doar să normalizăm viața în România”.

Mai mult, Iordache anunță că “punem Codurile în concordanță cu deciziile Curții, cu Directivele europene și cu deciziile CEDO. Vă asigur că nicio lege nu se face cu dedicație, nicio lege nu este făcută pentru o anumită persoană. Legile nu sunt făcute pentru persoane, sau pentru o anumită persoană, așa cum inisnuați. Legile atunci când vor fi promulgate se aplică întregii societăți. Aceste propuneri se vor modifica fără indoială, atât prin eforturile pe care le vor face asociațiile profesionale cât și universitățile de drept”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version