Liviu Bota a arătat cât de corupt este directorul Cristian Nae. Nae a fost protejat de vicepreședintele CEC Mirela Iovu.

Am primit la redacție o sesizare semnată de mai mulți angajați ai CEC BANK. În această sesizare se face vorbire de existența unui grup organizat care a preluat o parte din putere în CEC, bancă de stat!

Publicăm acest “Armaghedon” – nu este o anchetă marca SECUNDA -, cu rugămintea ca toți cei vizați să ne ofere răspunsuri cât mai repede posibil, pentru a fi inserate în articol sub titulatura UPDATE, imediat ce le vom primi.

Așteptăm o reacție din partea președintelui CEC, domnul Valentin Tiberiu Mavrodin.

Publicăm mai jos acest Armaghedon la secțiunea Bursa Zvonurilor. (Redacția SECUNDA)

Cristian Nae
SESIZARE privind existența unui grup infracțional în componența conducerii CEC BANK

CEC BANK este organizată și funcționează potrivit normelor prevăzute de lege, Statutul CEC BANK, aprobat prin Ordinul nr. 425/2008 al Ministrului de Finanțe, Regulamentul de organizare și funcționare (ROF) și Codul de etică al băncii reeditat la 16.04.2019.

Prin prezenta, sesizăm organele competente ale statului și opinia publică cu privire la constituirea unui grup de tip infracțional în componența conducerii CEC BANK format din:

  • NAE CRISTIAN ALEXANDRU – Director al Direcției Administrare a Rețelei Teritoriale;
  • HUȚANU ELENA – Director al Direcției Resurse Umane;
  • JECAN ANA MARIA – Șef serviciu personal Direcția Resurse Umane și Secretar al Comisiei de Etică și al Comisiilor de Evaluare a salariaților din CEC BANK;
  • IOVU MIRELA – Director-Vicepreședinte al Comitetului de Direcție al CEC BANK.
Mirela Iovu – din 2019 președintele Asociaţia Consilierilor Juridici din Sistemul Financiar-Bancar din România (ACJSFB)

Acest grup, prin încălcarea gravă și sistematică a normelor bancare, au instaurat în CEC BANK un adevărat regim de teroare și corupție, subordonând singura bancă cu capital integral de stat propriilor interese particulare.

Învederăm de la început că aceste persoane ocupă poziții de conducere în CEC BANK de mai mult de un deceniu, fiind numite în funcții fără criterii de eperiență și competență profesională reale – necesare pentru astfel de funcții.

Unele dintre acestea nu au nici măcar studii economice sau juridice, iar altele au studii juridice îndoielnice, făcute la facultăți private de un prestigiu îndoielnic. Astfel:

1) NAE CRISTIAN ALEXANDRU este absolvent al POLITEHNICII BUCUREȘTI, fiind angajat la CEC Bank direct în funcția de Director la nivel de centrală, în mod continuu, încă din 2009; în prealabil acesta a deținut pentru scurte perioade de timp funcții în bănci private, din care a fost îndepărtat de fapt pentru incompetență. În funcția de pe care o deține conduce de fapt CEC Bank din punct de vedere executiv. Faptul că banca este una dintre cele mai vulnerabile de pe piață este și în responsabilitatea acestuia. 

2) HUȚANU ELENA a fost angajată încă din 2009 în funcția de Director HR, de asemenea, una dintre direcțiile cele mai importante ale băncii, fără a avea la momentul numirii nicio experiență profesională pentru o astfel de funcție de responsabilitate. Numirea acesteia poate avea legătură cu faptul că este soția unui influent om politic din fostul PDL. A fost numită direct în conducerea băncii fiind transferată de la o filială din Sighișoara, într-un mod netransparent.

3) IOVU MIRELA este absolventă a unei facultăți private de drept, fără studii economice, fiind angajată în 2007 direct în funcție de conducere, pentru ca în 2009 să fie numită Vicepreședinte al CEC BANK. Aceasta este, însă, soția unui important Consilier al Băncii Naționale a României – Iovu Daniel, situație care nu poate fi trecută cu vederea, dată fiind lipsa de competență și rezultatele slabe ale băncii în sistemul bancar național.

Președintele CEC Valentin Tiberiu Mavrodin are o “mică” problemă!

Din simpla lectură ale CV-urilor ale bordului de conducere se vede cu ochiul liber că aceștia au fost promovați în funcții prin mecanismul arhicunoscut al relațiilor și pilelor, specific câștigării posturilor de conducere în statul român. Faptele care vor fi prezentate reflectă nivelul redus de pregătire profesională și comportamentul imoral și ilegal al acestora.

Desi, de la numirea acestora s-au succedat zece guverne ale României și mai mulți miniștri de Finanțe, CEC Bank fiind una dintre cele mai neperformante bănci din sistemul bancar, aceste persoane s-au dovedit intangibile. Cele patru persoane controlează prin funcțiile lor întreaga politică de administrare a rețelei teritoriale și personale, cele două Direcții aflându-se în subordinea Vicepreședintelui Iovu Mirela.

Cazurile prezentate mai jos sunt dovezi clare ale existenței unui adevărat modus operandi, al abuzului și corupției, prin care echipa din persoanele enumerate mai sus pur și simplu au adus CEC BANK într-o situație de captivitate, supunând banca intereselor private ale acestui grup.

Prin acest modus operandi sunt controlați și supuși acestor interese toți angajații băncii, în condițiile în care întreaga politică de angajări și eliminări din bancă sunt la mâna acestor persoane: nu intră în bancă decât persoane docile și loiale, criteriul profesional fiind inexistent, iar toți cei care solicită respectarea normelor bancare sunt eliminați prin formul de tip mafiot, în urma unui mecanism de hărțuire, amenințare și șantaj cunoscut de toți angajații, care a creat o atmosferă de teroare.

Toți cei care au încercat să spargă acest sistem de tip mafiot au fost eliminați rând pe rând de cei din echipă, care controlează procedurile privind personalul, proceduri folosite în mod abuziv.

Cazurile prezentate mai jos sunt numai câteva dintre aceste dovezi, fiind vorba despre incidente grave și concrete, care au fost mușamalizate. Aceste cazuri sunt cu titlu exemplificativ.

Cea mai mare parte a abuzurilor și actelor de corupție, deși cunoscute, sunt ignorate, fiind ascunse din cauza regimului de teroare și a fricii angajaților de a solicita respectarea normelor bancare, pentru că ei ar deveni, imediat, victimele acestei grupări care, potrivit normelor, are chiar atribuția de a asigura respectarea normelor.

Cristian Nae – probleme în Armaghedon
CAZUL LIVIU BOTA

LIVIU BOTA a deținut funcția de angajat chiar al DIRECȚIEI DE CONTROL interne a CEC Bank. În această calitate, luând act de abuzurile grave ale lui NAE CRISTIAN, LIVIU BOTA a formulat în cursul anului 2019 o Sesizare în fața organelor băncii, acuzându-l pe Nae Cristian de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și încălcări flagrante ale normelor bancare. Sesizarea face referire la probe concrete, pe care Liviu Bota le-a prezentat chiar în calitatea sa oficială de angajat al Direcției de control intern.

Această Sesizare a fost depusă oficial și se află pe e-mailurile Directorului HR Huțanu Elena și al Vicepreședintelui băncii Iovu Mirela, care au atribuții legale pentru efectuarea anchetei interne, potrivit Capitolului IX, punctul 2 din Regulamentul Intern, obligatoriu, potrivit ROF.

Prin abuz în serviciu și corupție, Direcția responsabilă și Vicepreședintele băncii au refuzat îndeplinirea sarcinilor de serviciu, ascunzând Sesizarea și blocând efectuarea anchetei. Faptele grave de corupție ale lui Nae Cristian au fost mușamalizate. La scurt timp după depunerea Sesizării LIVIU BOTA a fost eliminat din bancă prin acel modus operandi enunțat mai sus: înscenări, amenințări, șantaj, hărțuire.

Ascunderea Sesizării și refuzul efectuării anchetei reprezintă favorizarea infractorului, abuz în serviciu și complicitate.

Cerem efectuarea anchetei potrivit regulamentelor interne și sesizarea organelor competente ale statului, cei responsabili de mușamalizare urmând a fi destituiți și trași la răspundere disciplinară și penală la rândul lor.

Conducerea CEC – cei 7 pot rezolva corupția din CEC
CAZURI privind Imoralitatea directorului Nae Cristian – HĂRȚUIRI și ARANJAMENTE SEXUALE cu angajate ale băncii

O chestiune extrem de gravă, care afectează întregul climat din CEC BANK la nivel național, o reprezintă comportamentul inacceptabil și ilegal al Directorului Rețelei Teritoriale NAE CRISTIAN, care a transformat banca într-un adevărat câmp de vânătoare sexuală.

”Favoritele” se bucură de protecție și impunitate, dezvoltând în bancă adevărate rețele de teroare, influență și discriminare, cele care refuză căzând în dizgrație și fiind nevoite să părăsească banca, prin presiuni insuportabile, hărțuiri, folosirea instrumentelor de așa-zis ”control” și ”verificare” ale grupului coordonat de NAE CRISTIAN, din care fac parte HUȚANU ELENA, JECAN ANA MARIA și IOVU MIRELA.

Într-un mediu al angajaților dominat în mare parte de femei, acest comportament a adus și aduce grave prejudicii băncii, criteriile legale de profesionalism și probitate fiind total abandonate.

Fiind o chestiune delicată, s-a instaurat o adevărată omerta, cu consecințe dezastruoase: există, pe de o parte, un adevărat război pentru ”câștigare favorurilor” directorului, din cauza beneficiilor materiale și profesionale în bancă, iar, pe de altă parte, o adevărată teroare pentru cine nu se supune.

Acest ”criteriu” este folosit și la angajările care se fac în bancă, singurul care hotărăște cu adevărat cine va fi angajat fiind același NAE CRISTIAN, cu încălcare procedurilor interne: există probe (e-mailuri transmise în acest scop) că acesta, deși are obligația de a consulta directorii zonali, ordonă ca respectivii directori să nu fie informați cu privire la angajări, pentru a dispune discreționar.

Aceste chestiuni sunt cunoscute de TOȚI angajații băncii, femeile trăind o adevărată dramă și umilință, cunoscându-se că orice discuție asupra acestui subiect este taboo, dat fiind că NAE CRISTIAN controlează grupul de decizie enumerat mai sus.

Inițiative de a sesiza conducerea băncii cu privire la acest aspect deosebit de grav, de natură mafiotă, s-au lovit de blocarea procedurilor disciplinare privindu-l pe NAE CRISTIAN și expulzarea femeilor care au îndrăznit să se plângă.

Exemple concrete de notorietate:

  • Cazul TOTU CRISTINA, director al sucursalei Ilfov, și al unei angajate din sucursală, ultima fiind obligată să părăsească banca.
  • Cazul AURELIA BRAN, director sucursala Baia Mare.
  • Cazul SIMONA BRATU, fosta șefă de agenție Grant – în această speță, în 2018 o casieră, nemaiputând suporta inclusiv activitățile de corupție ale șefei agenției și comportamentul imoral, a făcut Sesizare: în fața probelor evidente, SIMONA BRATUL și-a dat demisia, fiind acoperită însă de răspunderea penală, dar, din cauza stresului provocat, casiera CAMELIA ENACHE A DECEDAT!
  • Cazul din cadrul Sucursale Timpuri Noi – București, care, pentru eliminarea Directoarei Sucursalei căzută în dizgrație, NAE CRISTIAN a dispus închiderea sucursalei cu totul, răzbunarea făcându-se prin grava prejudiciere a băncii – motivele invocate formal sunt neadevărate, adevăratul motiv fiind eliminarea Directorului de Sucursală.

Instrumentele de distrugere ale angajaților care nu se supun orbește poftelor și intereselor lui NAE CRISTIAN, pe lângă cele de favoruri și hărțuire sexuală în mod generalizat – cu rețeaua de presiune descrisă mai sus -, sunt, printre altele:

  • 1) sub-evaluări comandate, cu complicitatea Elenei Huțanu și Jecan Ana Maria, fără drept de apel, sub presiunea cărora angajatele sunt dispuse să facă orice;
  • 2) boicotarea activității angajaților indezirabili și performanți, prin respingerea nejustificată a unor credite și clienți performanți, pentru ca respectivii angajați să nu poate invoca bunele rezultate profesionale. Pierderile băncii sunt uriașe.

Acest material a fost remis presei de către un grup de angajați al CEC BANK, după epuizarea tuturor încercărilor de a pune în discuția organismelor de conducere și control interne respectivele grave fapte de corupție și imoralitate, procedura internă fiind controlată total de respectivul grup de tip mafiot.

Pentru aceste persoane, legislația bancară, Statul CEC, ROF, Codul de etică și garanțiile pentru angajați prevăzute în aceste norme NU AU NICIO VALOARE, mecanismul de acoperire interpersonală fiind perfecționat timp de un deceniu.

De altfel, la un eveniment organizat de bancă, ridicat pe masă, NAE CRISTIAN, în stare de ebrietate a și declarat că are pe numele lui șapte sesizări, dar că nu are nimeni ce să-i facă – drept dovadă, în zece ani de când echipa respectivă conduce CEC Bank, nu a existat nicio anchetă disciplinară!

Vă rugăm să dispuneți cercetarea cazului LIVIU BOTA și a plângerii  depuse de acesta și mușamalizată de grupul menționat mai sus, care conduce cu adevărat CEC BANK, urmând sesizarea organelor de anchetă penală. 

Vă rugăm să dispuneți o cercetare disciplinară amplă, dar și sesizarea organelor de anchetă penală, în celelalte cazuri menționate, prin intermediul unui control al unei echipe a Ministrului de Finanțe, care să facă inclusiv audieri a angajaților băncii menționați, dar și a altor angajați.

Sunt dispuși să depună mărturie pentru cele relatate mai sus mai mulți angajați ai băncii, în condițiile unei anchete externe, o anchetă internă fiind imposibilă.

A se vedea legislația aplicabilă în ansamblul ei – specific, art. 16 și art 17 din Codul de etică al băncii – precum și legislația penală în materie.

Un grup de angajați al CEC BANK

P.S. Redacția SECUNDA va publica toate punctele de vedere și reacțiile produse de acest Armaghedon. De asemenea, vom publica și sesizarea lui Liviu Bota dar și alte sesizări pe care le vom primi din partea angajațiilor CEC.

author avatar
Mircea Popescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version