Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

MAI: Ministrul Vela a emis Ordonanța Militară nr. 8 / Interdicția zorurilor cu Spania, prelungită cu  14 zile / Se interzice și se suspendă exportul de grâu, porumb, mălai, orz / Piețele agroalimentare rămân deschise pe toată durata stării de urgență / Anexă privind închiderea unor puncte de trecere a frontierei /  CORONAVIRUS: 441 de cazuri noi, 5.202 în total / Numărul deceselor: 246 / 

Breaking News:
 

Troc politic Iohannis cu Dragnea: Tudose – premier, Bușoi – șef la SIE!

Dintr-o sursă dragă “Bursei Zvonurilor” – cea care l-a scos din pepeni pe Adrian Năstase -, vă oferim motivul care l-a determinat pe președintele Klaus Iohannis să-l numească “de îndată“ premier pe Mihai Tudose în locul demisului prin moțiune de cenzură Sorin Grindeanu – ambii politicieni din fauna PSD. Conform informației, președintele Iohannis a fost de acord cu nominalizarea lui Tudose abia după ce Liviu Dragnea i-a promis că-i va aproba în Parlament numirea lui Cristian Bușoi la șefia Serviciului de Informaţii Externe – SIE.

Fizicianul Iohannis, de “mânuță” cu doctorul Bușoi
Atenție! NU este îndeajuns ca parlamentarii PSD & ALDE să se abțină. Este nevoie ca aleșii lui Dragnea și Tăriceanu să formeze cvorumul și să-l voteze pe Bușoi șef peste SIE după ce l-au aprobat pe Eduard Hellvig șef la SRI!

Pentru cunoscători, această informație nu este o surpriză majoră – numirea lui Bușoi la conducerea SIE –, deoarece în noiembrie 2016 președintele Iohannis a lăsat să se înțeleagă că Buşoi este preferatul său la şefia SIE.

Atunci, în noiembrie, se punea problema că o viitoare majoritate în jurul PSD, obținută în urma alegerilor parlamentare, îl va împiedica pe Iohannis să-şi impună candidatul, din cauză că la şefia SRI este tot un om de-al său – Eduard Hellvig -, liberal ca și Cristian Bușoi.

Practic, prin acest troc politic, președintele Iohannis își plasează în fruntea cele două principale servicii secrete din România – SRI și SIE – doi oameni foarte apropiați lui: Eduard Hellvig și Cristian Bușoi.

Urmează schimbarea șefilor STS și SPP, după modelul patentat de ex-președintele Traian Băsescu, sau Opriș și Pahonțu “s-au predat” lui Iohannis?!

De Pahonțu nu ne este clar, dar de Opriș băgăm mâna în foc că nu-l trădează pe Băsescu – cel puțin din motive de “finanțe” comune de câteva zeci de milioane de euro desfășurate pe două mandate!

Afacerea politică dintre Iohannis și Dragnea nu mai face parte din categoria “o altfel de politică”, ci din clasica politică dâmbovițeană promovată de foștii lideri români în ultimii 27 de ani de democrație bezmetică.

Iohannis – președintele țării și Orban – președintele PNL
Așadar, avem o manevră și o axiomă: Iohannis își plasează oamenii de încredere în fruntea SRI și SIE; în 2014 alegerile prezidențiale au fost câștigate și cu largul concurs al celor două servicii secrete, secondate de STS-ul lui Băsescu via Opriș!

Coroborarea manevrei lui Iohannis și axiomei fanilor alegerilor falsificate oferă cârcotașilor politici o presupunere șocantă:

  • Președintele Iohannis se pregătește de fraudarea alegerilor prezidențiale din 2019 – evident, în favoarea sa! Pentru că, în acest moment, câștigarea șefiei PNL de către Ludovic Orban NU este de bun augur pentru viitorul președintelui Iohannis.
148 Shares