Cetelem a dat publicității rezultatele unui studiu care a avut în prim plan puterea de cumpărare a locuitorilor din 15 state din Uniunea Europeană.

Printre țările vizate s-a aflat și România, peste 12.000 de persoane din țara noastră participând la studiu. S-a încercat abordarea unor persoane din pături sociale dintre cele mai diferite și cu vârste cuprinse între 18 și 75 de ani, altfel că cifrele sunt cât se poate de reale.

Grație creșterii economice de anul trecut, nu mai puțin de 62% dintre români se așteaptă ca anul acesta să aibă mai mulți bani de cheltuit decât în 2016.

Asta înseamnă că, față de începutul lui 2016, sunt cu 4% mai mulți români care se încred că vor avea mai mulți bani de cheltuit decât anul precedent.

A scăzut numărul românilor care vor mai degrabă să-și economisească banii, de la 52% la 48%. Totuși, cifra rămâne mult peste cea din 2010 când doar 11% dintre români considerau că vor avea suficienți bani încât să pună de o parte pentru zile negre.

Aproximativ 50% dintre români sunt optimiști în legătură cu posibilitatea ca veniturile lor să crească în următorii doi ani. Este cea mai mare cifră dintre țările vizate, România depășind la acest capitol Danemarca (49%) și Slovacia (44%).

Tot în jur de 50% este și procentul de români care consideră că pentru a avea încredere în viitorul economic al țării trebuie ca salariile lor să crească.

La acest capitol suntem depășiți de Bulgaria (59%) și Polonia (53%).

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version