Nume grele din România au fost date în vileag prin deja celebrul scandal “Panama Papers”.

ion tiriac ceas

Inclusiv cel mai bogat român din acest moment, fostul mare tenismen Ion Ţiriac, a fost descoperit cu un offshore în Panama.

Mai mult, cei care au dat publicităţii informaţiile respective susţin că Ţiriac şi-a trecut întreaga avere pe firma respectivă. Afaceristul nu neagă că ar avea legături cu Panama, dar susţine că “nu am conturi acolo, ce să fac cu conturi în Panama? Acolo am o fundaţie de vreo 30 de ani şi care îmi convine foarte mult pentru că nu poate să mi-o atace nimeni. Şi până la urmă nu ştiu cum să vă spun dar eu am conturi în toată lumea. Şi plătesc taxe acolo unde fac banii respectivi. Fac banii în România, plătesc taxe în România. Am cont, fundaţie sau holding în Panama, plătesc taxe în Panama. Şi până la urmă mi se pare normal să fac ce vreau cu banii mei”.

În plus, Ţiriac susţine că nu face decât să profite de permisivitatea legilor din România: “În Islanda probabil nu ai voie să ai conturi în afara ţării. În România ai voie. Unele ţări cer să spui ce profit faci worldwide, altele să spui doar ce profit faci local. Românul poate să aibă conturi în străinătate, doar trebuie să le declare”.

Afaceristul a precizat şi că “în momentul în care tenisul a început să ia amploare, mi-a fost recomandat să fac holdinguri în Panama, pentru că din punct de vedere fiscal şi legal sunt mai benefice”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version