Afacerile din retail au crescut în aprilie cu 4,8%, ca serie brută, și cu 6,1%, ca serie  ajustată  în  funcţie  de  numărul  de  zile  lucrătoare  şi  de  sezonalitate, faţă de aceeași lună din 2016, potrivit datelor furnizate de către Institutul Naţional de Statistică (INS).

Avansul s-a datorat creşterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+8,5%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+6,7%).

Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 0,1%.

În luna aprilie faţă de martie 2017, volumul cifrei de afaceri din retail (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut ca serie brută cu 2,6% şi a scăzut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 0,2%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna aprilie 2017, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 2,6%, ca urmare a creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,5%) şi vânzărilor de produse nealimentare (+1,0%).

Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 0,6%.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version