Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

CNSU: În anumite condiții, masca poate fi îndepărtată în spațiile deschise / POLITICĂ: Orban se află în vizită de lucru în Franța / „Voi semna Foaia de parcurs privind Parteneriatul strategic” /

Breaking News:
 

AHK România: Repornirea economiei trebuie susținută și de soluții pentru supravegherea copiilor

Grav afectată de pandmia de Covid-19, economia are nevoie de aer și trebuie să își tureze din nou motoarele. Dar, pentru ca firmele să își poată relua activitatea, acestea au nevoie de angajați motivați. De aceea este important ca părinții să își poată lăsa copiii sub supraveghere, în condiții de siguranță, în timp ce merg la muncă, spun reprezentanții AHK România (Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană)..

Forma de sprijin pentru ca unul dintre părinți să stea acasă va expira la 15 iunie odată cu încheierea stării de alertă, totodată se încheie și anul școlar. Sunt părinți care nu au posibilitatea de a munci de acasă sau nu au în grija cui să lase copiii. Neputând să își reia activitatea profesională, acești părinți riscă să își piardă locul de muncă. De aceea este nevoie de soluții urgente pentru permiterea desfășurării unor activități educaționale care să vină în sprijinul părinților și să supravegheze copiii în timpul zilei. Este necesară redeschiderea unor creșe și grădinițe, desigur respectând regulile de siguranță pentru prevenirea răspândirii bolilor.

De asemenea este esențial pentru elevi și viitorul lor profesional ca examenele să se desfășoare, așa cum au fost planificate și să își mențină un nivel înalt de calitate la evaluare, iar pentru elevii din învățământul profesional și dual insistăm asupra implicării mediului privat în sistemul de certificare. În plus, companiile trebuie să fie în continuare parte a admiterii în învățământul profesional și dual, prin participarea activă la selecția candidaților noilor generații, chiar dacă acest lucru înseamnă găsirea unor soluții în mediul online.

„Implicarea mediului privat în etapele esențiale ale sistemului de învățământ dual trebuie să continue! Trebuie să fim creativi și să găsim soluții digitale. Învățământul dual trebuie să își păstreze caracterul: parteneriat și împărțirea responsabilităților între școală și companie” spune Sebastian Metz, Director General AHK România.

Despre AHK România

AHK România (Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană) este reprezentanța oficială a economiei germane și totodată cea mai mare Cameră de comerț bilaterală din România și numără peste 600 de firme-membre, oferind companiilor o platformă importantă pentru networking, schimb de informații și experiențe. Prin serviciile pe care le oferă și prin evenimentele pe care le organizează, AHK România susține activ companiile germane la intrarea lor pe piața românească și este totodată partener al firmelor românești interesate de piața germană. În România AHK se implică activ în implementarea sistemului dual de învățământ după model german și a înființat platforma GreenTech econet romania, cât și o Curte Permanentă de Arbitraj. 

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv