Pentru prima dată în istorie, de când s-a format topul Forbes, Bill Gates nu mai este cel mai bogat om al Planetei.

how-amancio-ortega-came-from-poverty-to-become-europes-richest-man

Magnatul american a fost depăşit de Amancio Ortega, afacerist de 79 de ani cunoscut mai ales pentru că a dat lumii celebra firmă Zara. Specialiştii de la Forbes susţin că averea lui Ortega a ajuns la 71,8 miliarde de euro, respectiv aproape 80 de miliarde de dolari.

Averea lui Ortega a crescut uluitor mai ales în ultimii 10 ani, când valoarea acţiunilor Zara a crescut cu peste 570% pe bursă. Inaugurat în Spania, celebrul lanţ de magazine de îmbrăcăminte a devenit rapid un brand puternic mai ales în Portugalia, Franţa sau Marea Britanie.

Viaţa lui Ortega nu a fost însă, întotdeauna, atât de îmbelşugată. Născut în timpul Războiului Civil din Spania, Ortega a crescut într-o familie săracă şi a renunţat rapid la şcoală pentru a-şi câştiga existenţa ca mesager.

Aflat pe locul al patrulea în topul celor mai bogaţi oameni ai Planetei anul trecut, Ortega a câştigat peste 15,3 miliarde de dolari în ultimul an şi l-a depăşit cu aproximativ 600 de milioane de dolari pe americanul Bill Gates, “patronul” Microsoft. În topul celor mai bogaţi oameni ai Planetei se mai află mexicanul Carlos Slim Helu (Telecom), 77,1 miliarde de dolari, americanul Warren Buffett (Berkshire Hathaway), 72,7 miliarde de dolari, şi americanul Larry Ellison (Oracle), 54,3 miliarde de dolari.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version