Conducerea ANAF a anunţat bilanţul pe 2015 şi se laudă cu un record în materie de identificare de obligaţii fiscale nedeclarate.

control antifrauda, dgaf, anaf, TIR

Conform celor de la ANAF, “în anul 2015, urmare a acţiunilor întreprinse de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale şi de creştere a gradului de conformare a contribuabililor în ceea ce priveşte declararea şi plata obligaţiilor fiscale la bugetul general consolidat al statului, Inspecţia Fiscală din ANAF a înregistrat cele mai importante rezultate de la înfiinţarea agenţiei”.

Astfel, s-au identificat obligaţii fiscale nedeclarate în valoare de peste patru miliarde de euro. Iar “prin actele de control încheiate fiind dispuse măsurile legale prevăzute de lege pentru recuperarea şi plata acestora la bugetul general consolidat al statului”.

Dintre recordurile înregistrate de cei de la ANAF remarcăm o creştere a sumei obţinute din “diferenţe suplimentare de obligaţii fiscale” cu 34,7% mai mult faţă de anul 2014  şi o creştere a sumei obţinute din “diminuarea pierderii fiscale” cu 71,1% mai mult decât suma vehiculată în 2014.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version