Nu numai inspectorii ANAF au în prim plan litoralul mării Negre pe perioada verii ci și cei de la ANSVSA (Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Animalelor).

Conform celor de la ANSVSA, în perioada 3 iulie — 3 septembrie 2017, echipe de inspectori sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor vor verifica, pe litoral, modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul și comercializarea produselor alimentare.

Iar pentru a proba modul dezastruos în care afaceriștii de pe litoral au grijă de clienții lor, cei de la ANSVSA au precizat că numai duminică, pe 9 iulie, au fost verificate localuri din șapte zone de interes turistic: Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinești și Mangalia. Astfel, au fost verificate 23 de unități și au fost aplicate numeroase sancțiuni contravenționale, respectiv amenzi în valoare totală de peste 4.000 de lei”.

Controalele vor continua sub egida “Comandamentului Sezon Estival 2017”. Conform celor de la ANSVSA, “scopul acestui Comandament este de a contribui, prin derularea activităților specifice, la protejarea sănătății publice și, implicit, a intereselor turiștilor aflați în vacanță pe litoralul românesc”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version