În 25 decembrie se va încheia prima etapă a operaţiunii “Cristal”, începută în 19 octombrie pentru verificarea tuturor celor 60 de complexuri engros din ţară. 

anaf, antifrauda, dragonul rosu

Până în 1 decembrie, inspectorii antifraudă au verificat 3.348 de contribuabili – dintre care 783 au fost invitaţi la sediu pentru verificări amănunţite – şi au aplicat  3.681 de amenzi în valoare totală de 21.365.214 lei.

Cei mai mulţi comercianţi au fost „arşi” în „Dragonul Roșu”: amenzile, de 1,6 milioane de euro, au însumat o treime din totalul celor aplicate la nivel naţional. În bilanţ sunt incluse şi valoarea mărfurilor şi banilor confiscaţi, de 4.649.739 lei, precum şi cea a măsurilor asigurătorii, de 345.137 lei – numai la celebrul complex angros din Bucureşti.

Pe ţară, din totalul celor 60 de engros-uri au fost „colectate” mărfuri şi sume de bani în valoare de 10.574.016 lei şi au fost luate măsuri asigurătorii de 1.819.076 lei.

anaf, antifrauda 1

Totodată, în cazul a 230 de firme a fost interzisă sau suspendată activitatea, din cauza nedotării sau neutilizării casei de marcat. Din total, 13 au fost în „Dragonul Roşu”.

După încheierii primei etape a operaţiunii „Cristal” va debuta alta, în ianuarie, dar până atunci se va derula acţiunea „Revelionul 2016”.

Pentru cei găsiți cu nereguli în timpul verificărilor operative, Antifrauda va demara controlul amănunțit al activității desfășurate până în prezent. „La sfârșitul acestei operațiuni, singurii care vor mai desfășura activități economice în engros-urile din întreaga țară vor fi doar contribuabilii onești”, susţine președinte ANAF, Gelu Ștefan Diaconu.

control antifrauda, dgaf, anaf, TIR

Operațiunea „Cristal” se va desfășura concomitent cu supravegherea importurilor de bunuri cu destinație depozitele engros.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version