Inspectorii antifraudă au descoperit primele nereguli în cadrul operațiunii ”Helios” declanșate la restaurante, baruri și cluburi: au suspendat activitatea a 10 operatori economici, altor 12 le-au interzis desfășurarea uneia dintre activitățile de comerț engros sau cu amănuntul și au dat amenzi de 2,1 milioane de lei.

antifrauda DGAF, ANAF, control

Totodată, inspectorii Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) au confiscat 15,5 tone de legume-fructe și 3,6 tone de băuturi alcoolice.

Potrivit ANAF, sunt vizați cei care nu respectă OUG 28/1999: nu dețin case de marcat, nu emit bonuri fiscal pentru toate bunurile/serviciile livrate sau emit alte documente în locul bonului fiscal – note de plată sau de informare.

Amenzile urcă până la 27.500 lei dacă suma nejustificată depășește 1.000 lei sau este mai mare de 3% din veniturile înregistrate de contribuabil în ziua respectivă, până la momentul controlului.

În caz că operatorul economic a mai fost sancționat în ultimele 24 de luni pentru neemiterea de bonuri fiscale, i se suspendă activitatea pentru 30 de zile.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version