Premierul Sorin Grindeanu a acceptat să gireze un program de guvernare pus la cale de Liviu Dragnea şi care este, conform tuturor specialiştilor şi nu numai, mult prea optimist.

Liderii Partidului Social Democrat se bazează pe încasări record la buget aşa că au aruncat cu veşti bune în stânga şi în dreapta, în speranţa că vor obţine susţinerea unui număr cât mai mare de oameni.

Însă primele cifre oficiale de pe acest an arată că este foarte posibil ca balonul de săpun să se spargă mai repede decât se aştepta oricine, iar Grindeanu să se ardă suficient de grav pe programul impus de Dragnea.

Încasările anunţate de Ministerul Finanţelor pentru luna ianuarie nu sunt nici măcar la acelaşi nivel cu cel din ianuarie anul trecut. Vorbim despre o sumă totală de circa 19,2 miliarde lei, cu aproximativ 5,7% mai mică decât suma aferentă lunii ianuarie de anul trecut.

Această scădere se datorează în special scăderii TVA de la 24% la 20%, măsură care a intrat efectiv în vigoare din februarie anul trecut. Astfel, în ianuarie anul trecut, când TVA-ul era 24%, s-a încasat o sumă cu aproape 25% mai mare decât suma încasată din colectarea de TVA în ianuarie anul acesta.

Tot Ministerul Finanţelor anunţă că în ianuarie 2017 cheltuielile bugetului general consolidat au fost de circa 16,2 miliarde lei, cu 3,5% mai mult faţă de cheltuielile din ianuarie anul trecut.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version