Asociația Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) critică anunțul ministrului Muncii, Olguța Vasilescu, privind devansarea creșterii salariului minim pe economie la 2.080 de lei/lună începând cu 1 noiembrie 2018, față de 1 ianuarie 2019, și introducerea unui salariu minim de 2.350 lei/lună pentru angajații cu studii superioare sau cu 15 ani vechime. 
 
 
“AOAR a atras atenția că măsurile de creștere a salariilor înainte de revizuirea temeinică a legislației relevante, în multe cazuri contradictorie (modificări frecvențe ale unor prevederi sau solicitarea aplicării unor prevederi în termene scurte, nerealiste), nu-și vor atinge scopul de interes public. În mod deosebit, AOAR dezaprobă lipsa de vointă politică în ceea ce privește informatizarea serviciilor publice, contrar declarațiilor și angajamentelor exprese, repetate de către toți decidenții politici. Consecința lipsei informatizării administrației publice și a celei locale este accentuarea presiunilor vizând creșterea numărului de angajați (peste 15.000 de noi angajați în sistemul public în anul 2017), motivată de gradul mare de incărcare”, se arată în tr-un comunicat transmis luni.
 

“Asociația constată, cu regret, că prevederile din programul de guvernare privind îmbunătătirea relației Guvern-mediul de afaceri răman simple declarații politice, de natură electorală. Toate măsurile adoptate de guvernele ce s-au succedat de la 1 ianuarie 2017 au pus la grea încercare companiile, afectând semnificativ încrederea și performanță mediului socio-economic.
Pericolul ignorării de către decidenții politici a cererilor fundamentate venite dinspre mediul de afaceri constă în reducerea semnificativă a investițiilor, amplificarea tensiunilor pe piața muncii și o mai accentuată încetinire a creșterii economice”, mai spun cei de la AOAR.

 
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version