Chiar dacă politicienii din Opoziție contestă ideea că guvernul PSD-ALDE a alocat 2% din PIB pentru Ministerul Apărării, este cert că Armata Română are în acest an bani de cheltuit.

După ce în luna ianuarie a oferit 128 de milioane de euro pentru 173 de autocamioane militare IVECO, acum, Armata Română pune la bătaie două contracte mamut în valoare totală de peste 3,4 miliarde de lei.

Contractele, lansate deja în SEAP, vizează achiziționarea a 2.902 autocamioane de diferite tipuri și a 363 de remorci.

Primul contract este în valoare de peste 3,36 miliarde de lei și prevede achitarea banilor în trei tranșe, respectiv pentru trei loturi de autocamioane.

Sunt solicitate, printre altele, 254 de autocamioane de transport capacitate mică, 59 de Autofurgoane frigorifice, 21 de autocamioane cu oblon ridicător, 284 de autocamioane transport container specializat ATCS, etc. În total, aceste contract prevede achiziționarea a 2.902 platforme multifuncționale.

Al doilea contract este pentru cele 363 de remorci și valorează aproape 57,8 milioane de lei. Vorbim de remorci pentru transport materiale, remorci pentru transport containere sau remorci pentru transport lichide alimentare.

Și acest contract prevede efectuarea plății în trei tranșe, respectiv pentru trei loturi de remorci.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version