Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene, a anunțat contractarea primilor bani europeni din acest an, pentru proiectele fazate sau lansate în 2015. 

Aura Răducu, ministru fonduri europene

“În prezent, prin programele operaționale, contractăm aproximativ 4 miliarde euro din ce s-a lansat, din proiectele fazate și proiectele lansate anul trecut. Deci, în luna aprilie, contractăm aceste 4 miliarde de euro pentru infrastructura mare, drumuri, proiecte de mediu și de cercetare-inovare și programul de competitivitate lansat anul trecut”, a precizat ea, luni, la o conferință de specialitate.

În această săptămână va fi semnat un protocol cu agențiile de dezvoltare regională ”astfel încât în fiecare județ să existe 2-3 oameni experți care să poată să îndrume autoritățile locale pentru a putea cunoaște care sunt oportunitățile, ce este de făcut, să sfătuiască și să dea recomandări privind proiectele pe care le pregătiți ca să se poată simplifica tot mai mult metodologia de pregătire și selecția proiectelor”.

”Ne-am propus simplificarea ghidurilor, armonizarea între diferite autorități de management, realizarea unor modele standard de ghiduri, contracte, declarații, astfel încât sistemul de management și control pe care îl realizăm să nu ceară informații care nu sunt necesare sau informații care pot fi primite de la alte instituții publice”, a arătat ministrul Fondurilor Europene.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version