Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: RA-APPS menține misterul în scandalul vilei „Împăratului” / „Stabilirea destinaţiei acestui imobil nu este în competenţa noastră” / POLITICĂ: Coaliția PSD-PNL legalizează traseismul aleșilor locali, cu 3 luni înainte de alegeri / COPY-PASTE Dragnea /

Breaking News:

Bâlbele Guvernului Ciucă. Nazare: Suprataxarea OMV va fi posibilă dacă se modifică în Parlament OUG 186/2022

Suprataxarea profiturilor din 2022 și 2023 ale OMV Petrom (SNP), în plus față de impozitul obișnuit și a altor taxe și redevențe, va putea fi posibilă, însă numai după ce coaliția PNL-PSD-UDMR va modifica în Parlament, în februarie când începe sesiunea, Ordonanța de urgență (OUG) nr. 186/2022, care prevede acest lucru.

Directiva europeană invocată în Ordonanță nu presupune coduri CAEN, iar Guvernul Ciucă nu a trecut comercializarea și distribuția ca domenii cărora le va fi aplicabilă această taxă de solidaritate.

Senatorul PNL Alexandru Nazare, fost ministru de Finanțe în Guvernul Cîțu, l-a atacat marți pe ministrul PSD al Finanțelor, Adrian Câciu:

„Asteptarea OMV să nu plateasca această taxa se datoreaza strict unei transpuneri defectuase a regulamentului european de catre Ministerul de Finante, care ia în calcul CAEN-uri și nu sectoare de activitate.

Acesta este unul din cazurile in care se vede foarte bine in sume pierdute diferenta dintre o transpunere in legislatia natioanala avantajoasa si una defectuasa. ANAF nu are nici un rol astazi, oricat de mult discutam despre controlul demarat, dar ar fi putut avea daca era implicat real in elaborarea ordonantei, inainte de adoptarea ei.

Ministrul de Finante a tratat cu superficialitate aceasta problema, de altfel nici nu a participat la sedinta de guvern in care s-a adoptat ordonanta, in 28 decembrie. Acesta este restant si astazi cu raspunsul daca OMV este obligat sau nu, conform legii in vigoare, sa plateasca taxa pana in iunie.

Solutia este una singura: modificarea ordonantei in spiritul regulamentului european, inlocuirea CAEN-urilor cu sectoarele de activitate. Poate si introducerea trading-ului din energie, care dintr-un motiv sau altul lipseste …

In aceasta speta concreta, nu Austria ne umileste. Noi o facem, cu sau fara buna stiinta”, a scris, pe Facebook, Nazare.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv