“O veste bună: La data de 15 iunie Comisia va propune un regulament pentru piețele de roaming la nivel de gros, pentru a fi posibilă abrogarea tarifelor de roaming la data de 15 iunie 2017, iar România se va implica activ pentru a face posibil acest lucru”, a declarat joi, la Bruxelles, ministrul Comunicațiilor, Marius Bostan, prezent la lucrările Consiliului Digital, Bruxelles.

bostan 01

Ministrul Bostan se află într-o vizită de lucru la Bruxelles, alături de vicepremierul Costin Borc, ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, acțiune ce se va încheia printr-o întâlnire cu Günther Oettinger, Comisarul european pentru societate și economie digitală.

Economia și societatea digitală

“Comisia Juncker are o abordare pe care o susțin cu tărie: nu mai vorbim de ICT în mod izolat, ci de economia și societatea digitală. Dezvoltarea domeniului digital și a rețelelor de generație viitoare (5G) este condiția esențială pentru competitivitatea domeniilor de baza ale economiei: industrie, inovare, energie, transporturi, mașinile conectate, sănătate, big data etc. Trebuie depuse eforturi, însă, în domeniile: competențelor digitale prea scăzute, creșterea gradului de utilizare constantă a internetului în rândul tuturor cetățenilor, stimularea încrederii utilizatorilor în aplicațiile electronice, precum eCommerce, eBanking”, a mai spus ministrul Bostan.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version