Bursa de Valori București (BVB) a recuperat în februarie o parte din scăderile din ianuarie mai rapid decât majoritatea piețelor din regiune (vezi document la finalul articolului).

BVB-foto-550x383

Raportul Lunar de Piata Reglementata pentru luna Februarie 2016 arată că principalul indice al BVB – BET – a crescut cu 1,92%.

BET Total Return (BET-TR) a încheiat luna cu un avans identic cu al indicelui BET. Indicele BET-TR reflecta evolutia celor mai lichide zece actiuni listate la BVB, cuprinse in indicele BET, precum si dividendele distribuite actionarilor de aceste companii.

Valoarea tranzactiilor cu actiuni a coborat la 528,7 milioane lei (117,9 milioane euro) fata de 631,8 milioane lei (139,4 milioane euro) in luna ianuarie. Rulajul cu actiuni este cu aproximativ 13,7% sub nivelul inregistrat in aceeasi perioada a anului 2015.

Valoarea medie zilnica de tranzactionare a fost de peste 25 de milioane lei (5,6 milioane euro), in scadere fata de de cea inregistrata in ianuarie.

Investitorii au tranzactionat in total actiuni, unitati de fond, obligatiuni si produse structurate de aproape 600 milioane lei (133,5 milioane euro), cu 9% sub valoarea consemnata in aceeasi luna a anului trecut.

Capitalizarea bursiera a tuturor companiilor listate la Bursa de Valori Bucuresti a fost de 129 miliarde lei (28,8 miliarde euro). Din aceasta suma, capitalizarea bursiera a companiilor romanesti a fost de 69,6 miliarde lei (15,8 miliarde euro), in crestere fata de luna precedenta.

In ianuarie, cele mai tranzactionate 5 actiuni au fost Banca Transilvania (TLV), Fondul Proprietatea (FP), Electrica (EL), Romgaz (SNG) si BRD-Groupe Societe Generale (BRD), cu o valoare totala de aproximativ 400 milioane lei.

Download (PDF, Unknown)

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version