Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a delegat, în ședința de joi, pentru o perioadă de 10 ani, către Termoenergetica – societate nou-înființată, la care este acționar municipiului București -, serviciul de alimentare cu energie termică al RADET – aflată în faliment – și a majorat capitalul societății de la 120.000 lei la 645 milioane de lei.

RADET a intrat în faliment, luni, printr-o decizie definitivă a Curții de Apel București.

În perioada de zece ani, Termoenergetica va face învestiții de 164 milioane lei în rețeaua de transport și distribuție a energiei termice.

Primarul general, Gabriela Firea, a asigurat că locuitorii Capitalei că vor avea apă caldă și căldură: ”În ceea ce-i priveste pe cetateni, nu au niciun motiv de îngrijorare. Furnizarea de agent termic va fi făcură la parametri normali, decenți. Astăzi dezbatem delegarea serviciului de termie către Termoenergetica. Compania va prelua întreaga activitate a RADET. În ceea ce priveste salariații RADET, aceștia vor fi reangajați la Termoenergetica. Contractele RADET vor fi preluate prin act adițional de Termoenergetica”.

Primăria Capitalei prin compania Termoenergetica va cumpăra energie termică pentru zonele Colentina, Fundeni, Pipera și Aviației de la alți furnizori în afară de ELCEN, potrivit unei alte hotărâri adoptate, joi, de CGMB.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version