Specialiștii KeysFin au dat publicității un raport extrem de interesant despre evoluția serviciilor de turism din România.

Conform datelor adunate de cei de la KeysFin, Charter Broker, companie cu sediul în Piața Charles de Gaulle, a rămas în 2017 cea mai profitabilă agenție de turism de la noi, cu un profit de 6,38 milioane de lei.

Cei de la Charter Broker sunt urmați în clasament de Business Travel Turism, cu un profit de 5,68 milioane de lei, și de Happy Tour, cu un profit de 5,61 milioane de lei.

În TOP 10 apare și alte nume celebre precum Prestige Tours International, Christian 76 Tour, Masiro Travel sau Paralela 45 Turism.

Totuși, trebuie remarcat că numărul agențiilor de turism care raportează profit este din ce în ce mai mic. În ultimii doi ani, nu mai puțin de 408 agenții de turism au dat faliment, ultimul mare nume fiind cel al companiei Terra Tourism.

Concluzia specialiștilor KeysFin arată că “rezistă pe piață doar cei care au planurile de business adaptate la realitățile pieței și, eventual, care să beneficieze de resurse ce le permite să reziste provocărilor economice”.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version