Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: DNA cere Camerei Deputaților ridicarea imunității lui Bănicioiu / El este acuzat de luare de mită în formă continuată

Breaking News:
 

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata a crescut cu 6,9% în T1

Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata a crescut, în termeni nominali, cu 6,9% pe seria brută și cu 5,1% pe cea ajustată sezonier, în primul trimestru (T1) din acest an comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, informează Institutul Național de Statistică (INS).

magazin, supermarket, hipermarket

Pe serie brută, avansul s-a datorat creșterii comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+24,3%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+12,8%), comerțului cu ridicata nespecializat (+12,7%), comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+10,2%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+7,3%) și comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+4,0%).

Scăderi au înregistrat comerțul cu ridicata specializat al altor produse (-1,3%) și activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (-0,8%).

Pe serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, creșterea cu 5,1% s-a datorat creșterii comerțului cu ridicata al echipamentului informatic și de telecomunicații (+11,4%), comerțului cu ridicata al produselor alimentare, al băuturilor și al tutunului (+10,6%), comerțului cu ridicata nespecializat (+9,7%), comerțului cu ridicata al altor mașini, echipamente și furnituri (+7,3%), comerțului cu ridicata al bunurilor de consum, altele decât cele alimentare (+5,7%) și comerțului cu ridicata al produselor agricole brute și al animalelor vii (+5,4%).

Scăderi au înregistrat activitățile de intermediere în comerțul cu ridicata (-2,6%) și comerțul cu ridicata specializat al altor produse (-2,1%).

În martie, față de aceeași lună din 2015, cifra de afaceri din comerțul cu ridicata a crescut ca serie brută cu 8,3% și ca serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate cu 5,7%.

2 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv