Premierul Marcel Ciolacu (PSD) a respins, marți, propunerea ministrului de Finanțe, Marcel Boloș (PNL), cde scădere a TVA la alimentele de bază.

„Vă anunț oficial că acest lucru nu se poate. Trebuie să ne uităm ce s-a făcut în trecut şi ce a funcţionat, orice reducere la TVA a dus la o ieftinire pe o perioadă foarte limitată de timp, în două săptămâni, preţurile au fost la fel. Deci nu a funcţionat”, a declarat Ciolacu, într-o conferință de presă.

Ciolacu a amintit de scăderea prețurilor la alimente: „Nu vorbesc de prețuri plafonate, ci de o schemă aplicată pe întreg lanțul. Voi veni cu această schemă în guvern”.

Boloș anunțase, luni, într-un interviu pentru Digi24, o posibilă scădere a TVA, care acum este de 9%, la alimente precum făină, ulei, unele sortimente de carne, unele legume sau produse lactate. 

„Pentru acest pachet de alimente de bază să revizuim cota de TVA. N-am avut o discuție cu domnul premier. Mâine ar urma să avem această discuție. Putem avea o cotă redusă de TVA la acest pachet de alimente de bază, o cota redusă revizuită, pentru că noi avem în momentul de față o cotă de 9%”, a spus Boloș la Digi24.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version