Premierul demis, Florin Cîțu, a declarat marți, după prima zi de negocieri cu PSD pentru noul guvern, că miercuri vor fi discuții „pe economic și social”.

El a precizat că susţine orice majorare de venituri, dacă economia o permite.

„Sunt de acord cu orice majorare, aşa cum am fost şi până acum, noi am crescut pensiile şi salariile şi anul acesta, în funcţie de cât ne putem permite. Dacă există surse de finanţare pentru toate aceste programe, bineînţeles că ele se pot face, dacă nu, vom vedea ce poate să-şi permită economia”, a explicat premierul interimar.

Însă premierul demis a dat asigurări că taxele nu vor fi majorate în perioada următoare:

„În acest moment, am spus foarte clar că nu vrem să creştem taxe. Niciun sistem de impozitare care va duce la creşterea taxelor nu va putea să fie trecut”.

Liderul PNL a arătat că impozitarea progresivă susţinută de PSD nu a fost pusă pe masa discuţiilor:

„Discuţiile pe programul de guvernare încep mâine. Dar, de principiu, PNL a comunicat şi aseară care sunt elementele importante pentru noi şi, aici, lăsând la o parte cota unică sau alt tip de impozitare”.

Totodată, nu s-a discutat despre modificările propuse de PSD în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), cu privire la pensii:

„Se vor discuta poate în viitor. Vom vedea ce se poate face. Problema este că la PNRR nu se poate modifica nimic pentru perioadă foarte lungă de timp. Acolo putem să discutăm, dar nu se poate face nimic”.

Întrebat dacă se poate discuta despre modul de alocare a fondurilor din PNRR către potenţialii beneficiari, el a răspuns: „PNRR a fost aprobat într-o formă. Nu se poate rediscuta în acest moment”.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version