„Am reuşit imposibilul! În 2020, investiţiile nete în economie au crescut!”, scrie pe Facebook, miercuri dimineață, premierul Florin Cîțu, lăudându-și prestația de ministru al Finanțelor în anul trecut.

Cîţu citează datele provizorii ale INS, care arată că investițiile nete au avut un avans de 0,2% anul trecut, față de 2019.

El promite că, anul acesta, investiţiile susţinute de buget vor crește cu peste 8 miliarde lei, la „un nivel record” din ultimii 30 de ani, de 62 miliarde lei.

Iată ce mai scrie postare:

„Am spus din prima zi de mandat că o economie liberală, o economie care produce bunăstare pentru toţi românii, se bazează pe investiţii. Anul trecut am arătat că e posibil să creşti investiţiile, chiar dacă economia trece prin cea mai mare criză economică din ultima sută de ani. Investiţiile au fost cele care au permis plata salariilor crescute din sectorul bugetar la timp, plata pensiilor crescute la timp, plata şomajului tehnic pentru 1,4 milioane de români. Dar mai ales investiţiile au fost cele care au menţinut locurile de muncă şi, astfel, România a avut cea mai mare creştere economică din UE”, a scris Florin Cîţu pe pagina sa de Facebook

Evident, criticile nu au întârziat să apară, mai mulți internauți taxându-l:

Iulian E. Tănase: „Este vorba de o creștere nominală sau de una reală? Dacă sunt date nominale, luând în calcul rata oficială a inflației pentru 2020 (2,6%), investițiile publice reale au scăzut, de fapt”.

Andreea Duminicioiu: „Si despre falimentul pensiunilor de familie, al restaurantelor, al industriilor ospitaliere complet prabusite unde ar fi trebuit sa facet investiii ce aveti de spus? Va poftesc pe site-ul executarisilite.com sa vorbiti despre succesul investiilor din Romania in fata oamenilor care si-au pierdut munca de o viata: https://www.executari.com/lista_bunuri.php?cat=24. Domnule Premier, ati auzit de sintagma “Eu nu-mi cladesc gloria pe cimitirele altora”?”.
 
Octavian Bogdan: „Maestro nu o sa te mai cred never…unde sunt impozitate toate pensiile speciale…nu ai bani dar ai vrajeala…cu stima gigi pacalitu”.
 
Denis Palade: „Florinel, iti multumim pt toti securistii, bugetarii, familiile, soferii si amantele lor care care s au mai pisat inca i data cu bolta in capul nostru prin vaccinarea peste rand. Vezi ca la sate batranii sunt tot nevaccinati.”
 
Raluca Cristina: „Sunt facturi si in acest moment de anul trecut neachitate catre constructori si tot anul trecut au fost achitate la termene depasite cu 3 luni. Am inteles ca a fost pandemie si a trebuit sa rabdam noi cei din privat dar macar anul acesta platiti lucrarile conform termenelor din contracte ca altfel o sa va treziti ca nu aveti cu cine sa faceti investitiile”
 
Ovidiu Bogdan: „Degeaba creșteți investițiile dacă prădati banii pe sporuri nemeritate la bugetari și pensii speciale”
 
Vasile Rusu: „Las-o moartă! Realitatea arată altceva! Doar tăieri,amânări și suspendări. Nu mai ține abureala!”
 
Claudia Ene: „Pe hârtie toate par roz. Zici ca trăim in Germania. De când nu ați mai fost prin magazine sa vedeți prețurile??? Sau nu aveți loc de bugetarii ăia cărora le-ați tăiat sporurile???? 😂😂
author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version