Exim Bank

the GROUP

Borsec

Samsung

Carrefour

Deichmann

Dedeman

Metro

Auchan

 

Cotnari

ComputerLand

Sony

Arctic

Dacia

Rompetrol

Penny

Selgros

CORONAVIRUS: Vela a emis Ordonanța Militară nr. 7 / S-a instituit carantina în orașul Țăndărei / Șoferii de marfă nu se mai supun măsurilor de izolare la domiciliu sau carantinare / Transportul rutier de persoane prin servicii regulate se suspendă în 11 țări / COVID-19: Testarea a peste 10.000 de bucureșteni s-a amânat / Testele nu au ajuns încă /

Breaking News:
 

Cîțu îl contrazice pe Orban: Cei care nu vor putea să își plătească ratele vor fi păsuiți

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, l-a contrazis marți seară pe premierul Ludovic Orban în privința amânării plății ratelor la bănci de către români.

Cîțu a declarat, la Digi 24, că Guvernul pregătește o ordonanță de urgență (OUG) prin care toți cei care nu își pot plăti ratele vor putea depune o cerere la bancă pentru a cere amânarea plății ratelor.

Măsura va fi aplicată pe un termen mai lung, ”mai aproape de șase luni, decât de trei luni”.
 
Premierul Orban declarase cu puțin timp înainte, referindu-se la proiectul PSD privind amânarea plății ratelor la bănci de către populație, că „există o adevărată competiție de proiecte” în acest sens, dar că „nu se poate așa ceva”.

Cîțu a precizat că persoanele cu credite bancare vor fi ajutate și ulterior acestei perioade, dar că nu va fi vorba de o șterge a ratelor, ci de o păsuire de care vor beneficia și persoanele fizice, și cele juridice.

„Este un prim pas pentru a veni cu o soluție pentru toți clienții pe care o vom anunța joi, printr-o ordonanță. Va merge pentru o perioadă mai mare decât starea de urgență. Va fi implicat și statul. Cei care vor cere, vor avea acces la această facilitate. Va fi vorba despre luni, nu despre ani. Eu voi prezenta premierului o soluție finală și va fi decisă în ședința de guvern de joi. Mai aproape de șase luni. Va fi o păsuire, nu o ștergere a ratelor. O păsuire și pentru persoane fizice și îi vom ajuta și după aceea”, a arătat Florin Cîțu.

Ordonanța de Urgență ar urma să fie adoptată joi, cu o săptămână înainte ca PSD să voteze o lege în acest sens.

Coronavirus. Parlamentarii PSD vor adopta online, în procedură de urgență, 5 proiecte de lege
3 Shares