Exim Bank

Borsec

Dedeman

 

Cotnari

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Afaceristul Sorin Strutinsky este dat în urmărire /  El a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare / DNA: Directorul suspendat al Unifarm, Adrian Ionel, este audiat de procurori / POLITICĂ: Senatul votează data alegerilor locale: 27 septembrie / ANM: Cod Portocaliu și Galben de ploi torențiale ți vijelii, până marți la ora 22.00 / 

Breaking News:
 

Cîțu vrea să dea 10% la pensii, adică exact indexarea pe care a fentat-o în ianuarie

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, vrea să majoreze cu 10% pensiile, în septembrie, față de 40% cât prevede legea, însă nu spune că i-a fentat pe prnsionari în ianuarie, când nu le-a dat indexarea de 9%, prevăzută și ea de lege.

În acest fel, pensionarii vor primi, practic, indexarea pe doar 4 luni, în loc de 12.

„Propunerea mea este de 10%, ca să avem bani şi pentru alocaţii şi pentru investiţii. Dacă nu facem aşa şi mergem pe direcţie populistă, nu vom avea bani nici de investiţii, nici de de altceva. Suma care mergea la buget din impozitarea pensiilor speciale era de 1 miliard de lei. Cheltuielile în plus pentru pensii, în ultimele patru luni de zile, sunt de 10 miliarde de lei. O creştere cu 10% a pensiilor anul acesta înseamnă un punct procentual la cheltuielile de anul viitor. Deci, asta înseamnă să găsim un punct procentual anul viitor la cheltuieli”, a declarat Cîţu, luni seară, la Digi 24.

„La alocaţii, lucrurile sunt mai complicate. Va fi şi acolo o creştere, dar trebuie să înţelegem că aceste sume nu au fost incluse în bugetul anului acesta. Sunt de acord că trebuie să creştem şi acolo alocaţiile, dar, repet, facem acest lucru într-un moment de criză economică globală”, a adăugat Florin Cîţu.

599 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv