Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

JUSTIȚIE: Inspecția Judiciară o verifică pe judecătoarea care l-a citat în sală pe studentul omorât cu mașina de Vlad Pascu drogat, la 2 Mai / 

Breaking News:

Consiliul Concurenței a amendat cu 123 de milioane de lei Samsung România, eMag, Altex și Flanco

Consiliul Concurenţei a amendat cu 123 milioane, în 8 februarie, companiile SEROM (Samsung România), Dante International (eMag), Altex România și Flanco Retail, pentru participarea la o înțelegere anticoncurențială pe piața comercializării televizoarelor și telefoanelor mobile, în perioada 2019-2021.

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței

Amenzile au fost aplicate astfel:

• SEROM 75.441.655 lei
• Dante Internațional 20.311.427 lei
• Altex România 21.376.113 lei
• Flanco Retail 6.223.580 lei

Consiliul Concurenței precizează că înțelegerea anticoncurențială a constat în fixarea prețurilor de revânzare a unor produse de către SEROM și fiecare din partenerii săi comerciali, respectiv Altex, Dante și Flanco, ceea ce ar fi condus la limitarea capacității celor trei comercianți cu amănuntul de a-și stabili independent prețurile de revânzare.

Astfel, a fost restricționată concurența la nivelul comerțului cu amănuntul, având efect asupra consumatorilor, care au plătit prețuri mai mari pentru anumite tipuri de televizoare și telefoane mobile. Televizoarele și telefoanele mobile reprezintă unele dintre cele mai importante produse electronice și de comunicații.

Indiciile care au stat la baza declanșării investigației au inclus și informații primite pe Platforma Avertizorilor de Concurență, un instrument prin intermediul căruia se pot aduce în atenția autorității încălcările Legii concurenţei, în mod anonim.

0 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv