Oficial, în România pe 1 mai începe sezonul estival, astfel că mai toată lumea se pregăteşte să meargă la mare, în condiţiile în care mai sunt circa două săptămâni.

sursa foto capital.ro
sursa foto capital.ro

Totuşi, cei care obişnuiesc să-şi stabilească vacanţa cu ajutorul unei agenţii de turism ar trebui să ştie că acestea au intrat în atenţia Consiliului Concurenţei.

Autorităţile îi bănuiesc pe cei mai importanţi jucători de pe piaţa turismului de înţelegeri ilegale.

Cei de la Consiliul Concurenţei susţin că “autoritatea de concurenţă suspectează agenţiile de turism că îşi coordonează politicile comerciale în scopul impunerii unui nivel minim de preţ de vânzare a produselor turistice şi/sau pachetelor de servicii turistice şi al menţinerii unui status-quo pe piaţă, începând cu anul 2013. În cadrul investigaţiei, Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la sediile şi/sau punctele de lucru ale mai multor companii active pe piaţa serviciilor turistice.
Documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial. Efectuarea acestor inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor investigate şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate”.

Surse apropiate anchetei susţin că s-au făcut verificări la sediul ANAT şi la agenţii din boardul ANAT, atât din Bucureşti cât şi din ţară, şi la sediile sau punctele de lucru ale agenţiilor de turism Paralela 45, Paravion, Eximtur, Christian Tour, Perfect Tour, Happy Tour, Danubius Travel, Europabus, Mareea, Amarino, Eurolines şi Klever Travel.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version