Borsec

Dedeman

 

ComputerLand

Arctic

Dacia

POLITICĂ: USR PLUS nu îl mai vrea pe Cîțu premier și cere PNL să desemneze altă persoană /  Ședința coaliției la guvernare are loc luni /

Breaking News:

Consiliul Concurenței, inspecții inopinate la Samsung, Altex, Flanco și eMAG

Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate la sediile companiilor Samsung Electronics România, Altex România, Flanco Retail și Dante Internațional – care administrează platforma on-line eMAG.ro.

Bogdan Chirițoiu, președintele Consiliului Concurenței

Verificările, autorizate de Curtea de Apel Bucureşti, s-au derulat în cadrul unei investigații „privind posibile înțelegeri și/sau practici concertate de fixare a preţurilor de vânzare în cadrul politicii comerciale implementate de Samsung Electronics România pe piața produselor electronice și IT&C”, informează Autoritatea de concurență.

Iată și celelalte precizări, în comunicatul transmis în 5 aprilie:

Astfel, ancheta vizează relația dintre compania Samsung Electronics România și partenerii acesteia, printre care Altex România, Flanco Retail  și Dante Internațional.

„Investigația a fost declanșată pe baza informațiilor primite pe Platforma Avertizorilor de Concurență. Samsung Electronics România este subsidiara locala a grupului Samsung, un producător și distribuitor mondial de produse electronice și produse de tehnologia informațiilor.

Altex și Flanco comercializează on-line și prin intermediul unor rețele naționale de magazine o gamă largă de produse din categoria electronicelor și IT&C, electrocasnice si multimedia.

Dante administrează platforma on-line eMAG.ro, prin intermediul căreia comercializează o gamă largă de produse, echipamente și componente IT, electronice, electrocasnice etc. Inspecţiile inopinate reprezintă o etapă importantă în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial, efectuarea acestora nereprezentând o antepronunţare în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor. Documentele ridicate se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice”. 

14 Shares
Se citește acum ...
-- publicitate --
video - emisiuni tv