Reprezentanţii Consiliului Concurenţei au luat cu asalt, în ultimele zile, sediile câtorva dintre cele mai cunoscute firme de securitate de la noi.

sursa foto b365.ro
sursa foto b365.ro

S-a decis efectuarea acestui control, după ce s-au primit informaţii conform cărora şefii firmelor respective fac schimb de informaţii şi stabilesc preţurile pieţei în funcţie de interesele comune.

În cazul în care sunt găsite vinovate de încălcarea regulilor de concurenţă, firmele de securitate ar putea fi amendate cu 10% din cifra de afaceri.

Însă deocamdată doar s-au ridicat documente, urmând ca acestea să fie analizate de echipele de investigatori. Membrii Consiliului Concurenţei atrag atenţia că “efectuarea inspecţiilor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate”.

Printre firmele vizate se află Rosegur SA, G4S Secure Solutions SRL, Bronec International Company SRL, Securitas Services România SRL, RPG Security Center SRL, Magic Security SRL, Konsalnet Security SA sau Mafic Safe Security SRL.

De asemenea, au fost efectuate percheziţii şi la Asociaţia Română a Industriei de Securitate, Asociaţia Română pentru Tehnică de Securitate şi Patronatul Serviciilor de Securitate.

author avatar
Cristi Ionita
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version