Contestațiile depuse de companiile Mercedes și Karsan împotriva câștigătorului licitației organizate de Primăria Capitalei pentru achiziționarea a 400 de autobuze – asocierea Otokar Europe SAS – Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S. – au fost respinse de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat miercuri că va semna cât de curând contractul cu firma declarată câștigătoare.

“Mă bucur că astăzi, CNSC a făcut dreptate! Prin respingerea contestațiilor celor două companii participante la licitație se demonstrează, încă o dată, că toate acuzele și insinuările tendențioase din spațiul public legate de această achiziție au fost nefondate și că procedura organizată de Primăria Municipiului București a fost transparență, imparțială și perfect legală. Toate așa-zisele neconformități legate de dimensiunile autobuzelor sau de alte caracteristici tehnice au fost respinse de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor, astfel încât vom semna cât de curând contractul cu firma declarată câștigătoare. Îmi doresc ca, în această vară, să avem primele autobuze noi și moderne în Capitală. Subliniez faptul că, prin decizia de astăzi, s-a demonstrat clar că astfel de contestații neîntemeiate nu fac altceva decât să blocheze dezvoltarea orașului, împiedicând implementarea unor proiecte vitale pentru cetățenii Capitalei, fapt care sper că va fi remediat cât mai rapid, prin modificarea legii achizițiilor publice”, a declarat primarul Gabriela Firea. 

PMB a lansat în vara lui 2017 licitația pentru achiziționarea a 400 de autobuze urbane EURO 6. Valoarea estimată a fost 510.488.400 lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind bugetul local. Termenul limită pentru depunerea ofertelor a fost 10.11.2017.

Au depus oferte 4 operatori economici iar oferta desemnată câștigătoare a avut valoarea de 458.100.826 lei, fără TVA, și a obținut un punctaj total de 94.06.

author avatar
Mirela Egeea
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version