Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Raed Arafat, a parafat, marți, după o procedură de „negociere competitivă”, achiziționarea pentru IGSU a 12 elicoptere Black Hawk de intervenție și salvare.

Valoarea contractului este de peste 269 milioane de euro, fără TVA, iar compania câștigătoare este PZL Mielec din Polonia, parte a grupului american Lockheed Martin. 

„S-au prezentat ofertanţi importanţi. Din păcate, primul a pierdut pentru că oferta era total neconformă, în sensul în care preţul era mult mai mare decât preţul maxim stabilit şi oferta era de 8 elicoptere în loc de 12. Al doilea a avut o ofertă care depăşea preţul maxim cu până la 10% şi astfel era considerată neconformă. Din fericire, a rămas al treilea ofertant cu elicoptere foarte performante, cu care s-a continuat negocierea şi astăzi vom semna acordul cadru. Vorbim de la Lockheed Martin, de fabrica din Polonia, unde vor fi fabricate elicopterele”, a declarat Arafat, la ceremonia de semnare de la sediul MAI.

Elicopterele vor fi livrate la sfârşitul anului 2023, iar instruirea piloţilor şi a personalului tehnic va începe în cel mai scurt timp, a precizat șeful DSU.
 

 
author avatar
Ilie Radulescu
Share.
Leave A Reply

© 2024 Secunda Publishing. Designed by Acronim Solutions.
Exit mobile version